14. juni 2021
Lauritz Legér har scoret 18 mål i de sidste fire kampe for TMS Ringsted. Foto: Kim Rasmussen
Lauritz Legér har scoret 18 mål i de sidste fire kampe for TMS Ringsted. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lauritz er meget mere end »bare« en forsvarsspiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lauritz er meget mere end »bare« en forsvarsspiller
Sport DAGBLADET - 19. november 2020 kl. 11:20
Af Kasper Nørgaard Hansen

Den 20-årige Lauritz Legér skrev for et års tid siden en tidlig kontrakt med TMS Ringsted - allerede ni måneder før, at han skulle trække i den grønne trøje til de første træningskampe for TMS.

Déngang blev han præsenteret som et kæmpe forsvarstalent - ja, cheftræner Christian Dalmose kaldte ham endda et af landets allerstørste talenter inden for dén disciplin. Hvad Dalmose dengang til gengæld ikke brugte mange ord på, var at beskrive sit nyindkøb som angrebsspiller.

- Det er egentlig forståeligt nok, for hos (Team) Sydhavsøerne blev jeg stort set kun brugt i forsvaret, replicerer Legér tørt og præcist til en start.

Men sådan har det ikke været i TMS Ringsted, hvor han i stort set hver eneste kamp får rigtig mange minutter i angrebet. Og selv om det for en 20-årig knøs uden tidligere ligaerfaring kan virke noget skræmmende at stå over for de forsvarsspillere, han i flere år har siddet og kigget på i fjernsynet, er Lauritz Legér gået optimistisk til opgaven.

- Man er da helt sikkert beæret over at få lov at prøve sig af på det hér niveau - ikke mindst i den hér alder allerede. Men jeg synes ikke, at jeg har været skræmt over at stå foran nogle af de helt store profiler i Ligaen. Jeg ser det mest som en spændende proces, påpeger den 194 centimeter høje og 94 kg tunge TMS'er.

Han har i de hidtidige 11 kampe i sæsonen scoret 30 mål, men det dækker langtfra det fulde billede - for efter en tilvænningsperiode i det nye angreb, har »forsvarseksperten« været ganske målfarlig på det seneste.

Således har Lauritz Legér nettet 18 gange i de sidste fire kampe, og er dermed i øjeblikket den - om man vil - næstfarligste TMS'er efter holdets altoverskyggende bomber, Morten H. Jensen.

- Det er kommet bag på mig, hvor stor en rolle i det offensive spil, jeg har fået. Og det er selvfølgelig en kombination af to ting:

- For det første har jeg fået enormt meget tillid fra Dalmose lige fra dag 1, og for det andet er det jo også en rolle, jeg har »taget«. For havde jeg slet ikke leveret, var det med sikkerhed heller ikke blevet til så meget tid i angrebet, siger den unge bagspiller snusfornuftigt.

Du har cirkuleret lidt mellem højre back og playmaker - og så en gang i mellem lidt tid på venstre back, når Morten Jensen har fået et hvil. Hvor vil du egentlig helst spille?

- Jeg føler egentlig selv, at jeg befinder mig bedst som playmaker - og dernæst ville jeg vælge venstre back-positionen.

- Højre back er den plads, jeg er mindst vandt med, og så er det da lidt pudsigt, at det er den, jeg har spillet mest på hér i Ringsted. Men jeg greb chancen fra start i højre side, og så har det lidt været sådan, konkluderer Legér og tilføjer, at det altid er at foretrække at få spilletid på en lidt uvandt plads frem for at sidde på bænken.

Jovist - det giver god mening.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM