20. januar 2021
Effiong Nsungusi udlignede til 1-1 to minutter efterat han var kommet på banen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Effiong Nsungusi udlignede til 1-1 to minutter efterat han var kommet på banen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe overraskelse: HB Køge slog topholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe overraskelse: HB Køge slog topholdet
Opdateret 30. juni 2020 kl. 20:37
Sport DAGBLADET - 30. juni 2020 kl. 19:53
Af Kasper Nørgaard Hansen

HB Køge leverede tirsdag aften et resultat, som ikke mange havde forudset: De blå-sorte slog nemlig topholdet Vejle med 2-1 efter en hæsblæsende 2. halvleg.

1. havleg blev en både afvekslende og jævnbyrdig affære, hvor HB Køge kom ud og viste, at man i hvert fald ikke var bange for at byde rækkens suveræne tophold op til dans. Flere gange sprintede Liam Jordan af sted over kanten og satte gang i småfarlige angreb, men det sidste touch manglede i feltet - bl.a. fra Jubril Adedeji, som ellers udfordrede Vejle-forsvaret flere gange.

Efter 10 minutter var det dog gæsterne, der fik på papiret kampens største mulighed - et frtispark kun en meter uden for straffesparksfeltet. Men den ellers så elegante Diego Montiel sparkede bolden i HB Køge-muren.

Men ellers var det en halvleg, som ikke ligefrem brusede over af chancer - men til gengæld masser af duelspil og masser af løbede meter uden bold fra begge mandskaber.

Små 10 minutter inde af 2. halvleg burde HB Køge være kommet frem til en kæmpechance, men efter Magnus Häusers flotte frispilning, gled Liam Jordan i bolden midt i feltet, så det hele ebbede ud i ingenting.

Men efetr 61 minutters spil var det i stedet favoritterne fra Vejle, der kom foran - og det på trods af, at man stort set ikke havde været rigtig farlige hele kampen. Viljomur Davidsen fik alt for meget tid og plads på venstrekanten, og så fandt han Kjartan Finnbogason i feltet, som nemt kunne heade bolden i mål. Klassisk tophold, fristes man til at sige.

Men, men - så foretog HB Køge-træner Auri Skarbalius lidt af en veltimet udskiftning: For ind kom Effiong Nsungusi - og to minutter efter havde han udlignet. Effiong modtog bolden på kanten af feltet med en brysttæmning, vendte rundt »på en tallerken« og sparkede så bolden op i fjerneste hjørne. Velkommen i kampen!

Med et kvarter igen var Nsungusi tilmed tæt på at blive dobbelt målscorer, men efter en fin fremlægning af Jubril Adedeji sparkede Nsungusi nogenlunde lige på Vejle-keeper Thomas Hagelskjær.

Og med 12 minutter tilbage kom dagens med afstand mest vanvittige øjeblik. Fra midten af banen så Martin Vingaard, at Hagelskjær var kommet lidt ud af sit mål, og med det »kolde« venstreben, hamrede han bolden i mål fra 50 meter. Et mål så vildt, at selv Auri kom til at sprinte ind på banen for at deltage i jubelklyngen.

I det 86. minut var Nsungusi centimeter fra at afgøre kampen, efter at Hagelskjær var kommet på skovtur, og minuttet senere misbrugte Martin Koch en lige så gigantisk chance tæt under mål.

Afbrænderne blev dog ikke afgørende, for stillingen holdt, og så kunne hjemmeholdet bryde ud i jubel.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?