4. august 2021
Lemvig-Thyborøn-træner Anders Thomsen. Foto: Lemvig-Thyborøn Håndbold
Lemvig-Thyborøn-træner Anders Thomsen. Foto: Lemvig-Thyborøn Håndbold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inden TMS-kamp: Ingen panik i Lemvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden TMS-kamp: Ingen panik i Lemvig
Sport DAGBLADET - 23. februar 2021 kl. 11:07
Af Anders Kamper

- Der bliver ikke noget endelig afgjort i kampen, men det hold, der tager to point, vil jo stå godt inden de sidste fire runder, så derfor er to point meget vigtigt. Man kan godt have en god proces og træne godt, men det hele forløses jo først, når man får udbytte af det i point. Det fik vi mod Skjern. Det giver os et boost, og nu kan vi gå forbi Ringsted med en sejr, hvor vi ellers ville have været tre point efter. Det har været frustrerende at være tæt på mange gange, og det gør en kæmpe forskel, at vi rent faktisk har chancen nu for at gå forbi dem med en sejr.
Det siger Lemvig-træner Anders Thomsen inden onsdags aftens mere end vigtige kamp mod TMS Ringsted. Den spilles i Lemvig.

Lemvig ligger sidst med fire point i herrernes håndboldliga, TMS har fem. Bagefter venter fire kampe, hvor holdet på sidstepladsen rykker direkte ned til sidst.

Som TMS har også Lemvig været tæt på point i mange kampe.
- Jeg var ikke ved at opgive håbet, men det er som sagt frustrerende at være tæt på mange gange. Det er vores rolle, at vi i mange kampe er tæt på, så at vi fik en skalp som mod Skjern og som Ringsted fik mod Mors-Thy og Skanderborg, det giver luft og energi. Vi var ramt i efteråret, men vi har arbejdet godt i januar, og de ting, vi har sat os for, har vi fået udbytte af. Vi var tæt på point mod Mors og SønderjyskE, og så kom sejren over Skjern. Jeg havde troet, at vi skulle slå Ringsted og derefter finde flere point. Jeg havde ikke troet, det var Skjern, vi skulle slå, siger Anders Thomsen.

Hvad er det med Lemvig, siden I hele tiden har evnen til at komme igen?
- Vi har mange gange slået hold, som typisk er kommet til Lemvig en fredag aften og ikke rigtig var klar, hvor vi så viste tænder. Jeg ved ikke, om det er køreturen herop eller om det er hjemmebanen, hvor vores, men også Ringsteds, er meget intens. Her i coronatiden har det bare ikke været den, vi har slået på. Lemvig er en lille klub, der kæmper med få midler, men vi gør det på engagement og fight. Vi har været gode til at lave de helt store overraskelser, men hvor de direkte opgør mod de nærmeste modstandere ikke altid er gået vores vej. Det skal gerne ændres mod Ringsted.

Nu slog vi dem i Ringsted, og det er mange år siden, at Lemvig har vundet på Sjælland. Det varsler måske nye tider for os.

Men hvad er det, I kan, når I overlever igen og igen?
- Det handler nok om selvforståelsen. Vi er ude vestpå, hvor vi har benene godt plantet i jorden, for har man ikke det, så blæser man væk! Vi vil gerne være blandt de 14 bedste klubber i Danmark, men vi accepterer også at være blandt de 18. Billedet er måske lidt det samme for Ringsted og Nordsjælland. Vi er et kuld af hold, der er stabile i forhold til at snuse til Ligaen, rykke ned igen, komme op igen, og nu har vi så holdt os oppe i tre sæsoner og håber at gøre det igen. Vi taber stort engang imellem til Aalborg eller GOG, men vi ved også, at hvis vi spiller vores kort rigtigt, så kan vi på de gode dage slå selv de bedste hold. Nu kommer så de indbyrdes opgør som mod Ringsted, og det er bare rigtig ærgerligt, at der ikke kommer tilskuere ind. Ringsted er foran, men vi har et halvt hesthoved på dem fordi vi har en tremålssejr fra Ringsted, og vi har det bedste program til sidst i forhold til at skabe en overraskelse mere, mener træner Thomsen.

De to klubbers slutprogram (tabelplacering i parentes):
TMS Ringsted: TMS-TTH Holstebro (4), KIF Kolding (8)-TMS, TMS-Aalborg (2), Ribe-Esbjerg (10)-TMS.

Lemvig-Thyborøn: Skanderborg (6)-LTH, LTH-TTH Holstebro(4), LTH-Fredericia(9), KIF Kolding(8)-LTH.

- Dem, vi skal møde, ligger fint til os, også set i forhold til, hvad de har at spille for. Der sker altid noget til sidst. Ringsted har Ribe-Esbjerg til sidst, og der har Ribe-Esbjerg sikkert noget at spille for i forhold til slutspillet. Vi skal blandt andet selv møde Fredericia, og de lukker tit mange mål ind. Det er fint, for kan vi sætte en prop i, så kan en overraskelse lure på vores egen bane. Vi har begge Kolding, og der kan de have sikret sig en plads i slutspillet, inden vi skal derned. Man kan spå om alt, men vi har et fint program, synes jeg, og med kampen mod Ringsted har vi end hjemmekamp mere end dem. Vi har fine kort på hånden, og vi kan også bruge uafgjort mod Ringsted til noget, for så er vi bedst indbyrdes, hvis vi ender lige til sidst.

TMS vil etablere sig og komme opad i Ligaen de kommende år - hvor vigtig er kampen for Jer?
- Når vi er i Ligaen, vil vi gerne i top-13, og det er vores selvforståelse. Vi drømmer ikke på den måde om at komme i top-10 eller om slutspil. Der har vi et fornuftigt og realistisk billede af, hvad vi kan og ikke kan. Vi går på banen for at slå alle, men med de ressourcer vi har til rådighed og den type spillere, vi kan tiltrække, så bliver top-10 eller den slags ikke et tema. Vi er realistiske omkring det, så derfor går vi ikke i panik, når vi er nummer 14 - det er en plads fra målsætningen. Vores opbakning og støtte afhænger ikke alene af, om vi spiller i Ligaen, og det gør den sikkert heller ikke i Ringsted. Vi gør, hvad vi kan for at blive oppe, og så er det en præmis, at vi skal ned engang imellem. Det kan der være noget sundt i, og vi har det godt med vores rolle. Den passer godt til os.

Hvad gør I ved en topscorer som Morten Jensen i kampen?
- Vi gør ikke noget specielt, men vi skal forsøge at stække ham. Morten er sindssyg god til mange ting, men der er også ting, han ikke er så dygtig til, og der skal vi have ham hen. Men han er varm, og det er der flere Ringsted-spillere, der er, så fokus er ikke kun på Morten. Vi har fokus på flere af deres. De var ramt af skader i vores første kamp, så det er et andet hold, der kommer nu. De kunne jo lige så godt have slået Skjern eller fået uafgjort, så der kommer et Ringsted-hold med mange forskellige ressourcer, og der er Morten vigtig. Ham skal vi forsøge at genere.

Hvad er Morten ikke er så god til?
- Det får du ikke at vide! Han skal holdes fra det, han er god til, men det kan man heller ikke helt, for der er han for dygtig, så han kan ikke helt holdes. Vi skal udnytte Ringsteds fejl fordi de spiller meget risikobetonet med deres syv mod seks i store dele af kampene. Så enten spiller de med hele vejen og slipper afsted med frækheden - eller også får de en kamp som mod BSH (TMS tabte 25-42, red.), og det skal vi forsøge at kopiere. Dem kigger vi da på - hvad det var, de formåede at gøre ved Ringsted, siger Anders Thomsen.

Han stopper i LTH efter denne sæson og tre sæsoner i klubben i denne omgang. Han kom til et Liga-hold og vil gerne aflevere et sådan, når han stopper. Dennis Bo Jensen er ny LTH-træner, og efter denne sæson tager LTH´s Mark Nikolajsen til netop TMS.

LTH´s seneste fem kampe:
SønderjyskE-LTH 32-28, LTH-Skjern 35-31, Mors-Thy-LTH 30-27, LTH-Århus 24-29, Ribe-Esbjerg-LTH 31-22.

TMS´ seneste fem kampe:
Skjern-TMS 30-29, TMS-Århus 24-27, Bjerringbro-Silkeborg-TMS 42-25, TMS-GOG 31-33, Fredericia-TMS 30-24.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?