2. december 2020
Nicholas Marfelt fra sit halve år i FC Helsingør i 2016, hvor han mod Nykøbing FC viste, at han også kan score mål. Foto: Claus Birch
Nicholas Marfelt fra sit halve år i FC Helsingør i 2016, hvor han mod Nykøbing FC viste, at han også kan score mål. Foto: Claus Birch
Foto: Claus Birch/Foto: Claus Birch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge hapser Marfelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge hapser Marfelt
Sport DAGBLADET - 30. juli 2020 kl. 12:55
Af Jeppe Lodberg

HB Køge har haft held til at lande en noget mere erfaren afløser for Christian Overby på venstre back-pladsen end unge Mathias Høst er det, selv om denne snart har sneget sig op på 22 år og fik masser af rutine i den coronaplagede forårssæson.

Nicholas Marfelt er tre år ældre - fylder 26 til september - og kommer til fra SønderjyskE, hvor han havde kontraktudløb efter tre år, hvoraf det ene halvår blev tilbragt som lejesvend i Sparta Rotterdam.

- Nicholas er en stor og fysisk stærk back, som har masser af erfaring fra Superligaen. Han er dedikeret og arbejdsom og kan tilføre noget power til vores bagkæde, og det er præcis den type, vi har søgt efter, siger direktør Per Rud til HB Køges hjemmeside om Marfelt, der er blevet udstyret med en to-årig aftale

- Efter vores farvel til Christian Overby har vi søgt efter venstrebenet forsvarsspiller, og det har vi fundet. Selvom Nicholas mest har spillet back de seneste år, så kan han spille flere positioner i bagkæden. Han har god fart og er god i opbygningsspillet, og passer dermed rigtig godt ind på holdet, og den måde, som vi gerne vil spille på, føjer Per Rud til, mens Nicholas Marfelt på en præsentationsvideo på hjemmesiden giver sig selv følgende karateristika:

- Jeg er venstre back, hurtig, meget gennembrudsstærk (og har) gode indlæg. Så jeg er en af dem, der suser op og ned af linjen, siger Nicholas Marfelt, der har fået det meste af sin fodboldopdragelse i Hvidovre.

Dog var han i ungdomsårene også forbi talentfabrikken i FC Nordsjælland, men han var tilbage i Hvidovre, da han ramte seniortiden og fik da også her sine første divisionskampe.

I sommeren 2016 skiftede han til FC Helsingørs oprykkere til 1. division, men han nåede ikke at rykke i superligaen med helsingoranerne, for udviklingen gik næsten hurtigere, ned venstrebacken kan løbe, så allerede efter et halvt år og efter at have været til prøvetræning gennem et par uger i Brøndby, blev han solgt til SønderjyskE.

Her nåede han i alt 66 superligakampe, men er i den senere tid blevet skubbet ud på bænken af den tidligere FC Roskilde-spiller, Stefan Gartenmann.

HB Køge har også skrevet en to-årig kontrakt med den blot 18-årige midtstopper Victor Fiala, der fik debut i næstsidste spillerunde i Skive og også var med i sæsonens siste kamp mod Næstved.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?