16. november 2019
Stephan Petersen prøver at finde Liam Jordan i stedet for lidt tidligere at prøve at afslutte. Foto: Jeppe Lodberg
gallery icon

Se billedserie

Stephan Petersen prøver at finde Liam Jordan i stedet for lidt tidligere at prøve at afslutte. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: HB Køge på tavlen via arbejdsraseri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: HB Køge på tavlen via arbejdsraseri
Opdateret 11. august 2019 kl. 23:30
Sport DAGBLADET - 11. august 2019 kl. 17:01
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter nederlag på 1-3 i sæsonens to første kampe i 1. division til Nykøbing og Fredericia var der brug for helt friske boller på suppen for HB Køge, da turen søndag gik til en af favoritterne til at rykke netop i »suppen«, Viborg.

De midtjyske superligaaspiranter var kommet anderledes godt fra land med to sejre - godt nok over FC Roskilde og Hvidovre, der spås at skulle slås i bunden som i sidste sæson - og det var da også de grøn/hvide værter, der lagde et tungt pres på deres gæster.

Men HB Køge masser at stå imod med i en opstilling, der var ændret fra den på papiret helst-ønskede 4:3:3'er til den klassiske 4:4:2 med plads til både Martin Koch og Jakob Johansson »på toppen«.

Til gengæld måtte så Tobias Christensen tage plads på bænken, og ydermere havde cheftræner Morten Karlsen taget konsekvensen af decideret sløje præstationer i midterforsvaret i de to første kampe, hvor Jean Claude Bozga i sæsonpremieren var impliceret i alle tre mål - og makker Marian Huja var det en ugen efter i sæsonens første hjemmekamp.

Det blev rutinerede Bozga, der trak nitten og sad bænket og i stedet blev der satset med midtbanemand Magnus Wørts ved Hujas side.

Det løste de to forbilledligt, og de fik også god hjælp af samtlige holdkammerater. Det lignede grangiveligt, at Karlsen udover at have givet sine spillere et taktisk oplæg også havde foræret hver enkelt en bøtte med knofedt.

På rent arbejdsraseri fik de blå/sorte lige så langsomt tilkæmpet sig overtaget i første halvleg - startende vel faktisk med en sigende ishockey-blokade af Jakob Johansson nær egen målstreg efter en voldsom gang kluddermor i midt i HB Køges felt og midt i halvlegen.

Viborg-trykket var hermed pillet ud, og lige efter den halve time havde HB Køge kampens hidtil største mulighed, da Liam Jordan sendte Stephan Petersen i højre side.

Vinklen var spids, javel og den helt orange Viborg-keeper Lucas Lund kom ud og gjorde sig bred, men Stephan Petersen kunne jo med sit udmærkede venstreben have fået drejet bolden udenom målmanden og ind ved fjerneste stolpe, men han havde tidligt signaleret med øjne og hoveddrej, at han ville finde Liam Jordan igen, og så fik Viborg afværgret.

Syv minutter senere kom værternes Mikkel Knudsen så til mållinjen og fik sendt et giftigt fladt indlæg forbi Kevin Ray Mendoza i HB Køge-målet og gennem det lille felt, men det var Mark Gundelach, der kom til med sin størrelse 41 frem for en Viborg-angriber.

Magnus Haüser - direkte på frispark - havde sidste mulighed inden pausen, men fra et par meter fra feltets kant sendte han bolden snert om fjerneste målkryds.

0-0 ved pausen - og også efter sidste slutfløjt efter en anden halvleg, som Viborg mestendels pressede på i hjulpet af en tiltagende medvind.

HB Køge havde sine kontraforsøg, og Martin Koch havde sågar bolden i nettet med 20 minutter igen, men offsidekendelsen på Magnus Haüsers stikning var i orden, så ingen HB Køge brok.

Og heller ingen brok fra chefftræneren over HB Køges indsats. Knokleriet blev belønnet med sæsonens første point.

Her billeder fra kampen. Foto: Jeppe Lodberg