20. oktober 2020
Mark Gundelach er - næst efter Kevin Mendoza i målet - den spiller hos HB Køge, der har spillet flest minutter i sæsonen. Efter coronapausen har Gundelach fået 90 minutter i alle otte kampe. Foto: Jeppe Lodberg
Mark Gundelach er - næst efter Kevin Mendoza i målet - den spiller hos HB Køge, der har spillet flest minutter i sæsonen. Efter coronapausen har Gundelach fået 90 minutter i alle otte kampe. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Auri er ikke bekymret over benhårdt program

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auri er ikke bekymret over benhårdt program
Opdateret 29. juni 2020 kl. 21:41
Sport DAGBLADET - 29. juni 2020 kl. 20:42
Af Kasper Nørgaard Hansen

Når HB Køge tirsdag aften har færdigspillet opgøret mod Vejle, vil visse spillere i truppen have spillet ikke mindre end 720 minutters 1. divisionsbold i løbet af bare en måned. Svarende til otte hele kampe.

En situation, som bestemt ikke er hverdagskost, men omvendt også noget, som er blevet en præmis i dette forår. Den næsten tre måneder lange coronapause har nemlig medført, at man for at kunne nå at afvikle sæsonen inden 1. august - har måttet programlægge to kampe om ugen til holdene i næsten alle uger.

Stærk tobak, vil nogen måske mene, men ikke HB Køge-træner Auri Skarbalius. Og det på trods af, at han umærket ved, at en sådant program er noget af en sjældenhed.

- Jeg vil tro, at jeg som Brøndby-spiller også har prøvet otte kampe på en måned før - men så har det også været inklusive UEFA Cup-kampe og pokalkampe. Men otte kampe på 30 dage i samme række, det er selvfølgelig rigtig mange, siger Auri, som dog på nuværende tidspunkt ikke er skræmt af frekvensen.

- Jeg synes, vi er i en rigtig god forfatning, og som jeg ser det, er der ingen kampe, hvor vi ikke har kunne være med på fysikken. Jo, faktisk i den første kamp mod Vejle i marts. Da var det lidt som at se børn mod voksne. Men ellers har vi været både stærke og i god form - også i slutningen af kampene.

- Vi har jo heldigvis en stor og bred trup, så jeg mærker heller ikke den store slitage lige nu. Altså, selvfølgelig har folk nok lagt mærke til, at jeg har roteret en del i start-11'eren, men det har nu ikke været for at spare spillere - det har været på grund af for svingende præstationer hos forskellige folk i truppen, tilføjer cheftræneren.

I FC Roskilde kan de knapt nok stille hold lige nu - det lyder som lidt andre forhold, I har at gøre med hos jer for tiden?

- Selvfølgelig kan det gå hurtigt. Vi spillede i lørdags, nu spiller vi tirsdag, og så spiller vi på søndag igen. Og selvfølgelig kan vi også være sårbare, hvis vi pludselig løber ind i to skader hos spillere på den samme position.

- For så kan man hurtigt være ude i at skulle sætte spillere ind på positioner, som de ikke er vant til. Og det kan give usikkerhed. Men nej, lige nu ser det meget fornuftigt ud med bredden, tilføjer Skarbalius.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?