22. september 2020
SN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venter du hvalpe? Gode råd til dig, der har en drægtig hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venter du hvalpe? Gode råd til dig, der har en drægtig hund

Det er en hård opgave for hundens krop at bære og udvikle de små hvalpe. Har du en drægtig hund? Du har nok opdaget, at din firbenede ven er mere stille, end hun plejer at være, men du skal ikke blive bekymret. Det er helt normalt.

Du kan gøre drægtighedsperioden mere behagelig for din hund ved at følge et par gode råd.

Symptomer på parvovirusinfektion er:
  • Høj feber
  • Opkast
  • Blodig diarré
Har du mistanke om parvovirusinfektion? Sådan spotter du symptomerne

Har du mistanke om, at din hund har fået parvovirusinfektion? Uanset om din hund er drægtig eller ej, må du handle hurtigt, hvis du mener, din hun har fået den alvorlige mave-tarmsygdom.

Udviser din hund ændret adfærd? Du skal være opmærksom på følgende symptomer, når din hund bliver stille, træt og trækker sig tilbage.

Din hund får den bedste behandling hos dyrlægen

Selvom parvovirusinfektion er en livstruende tilstand både for en drægtig hund og andre firbenede venner, kan dyrlægen gennem væskedrop genoprette din hunds tilstand.

Det er afgørende, at din hund ikke omgås andre hunde, så længe den er i behandling. Infektionen er nemlig utrolig smitsom, og det gælder derfor om at minimere social kontakt, ligesom grundig hygiejne også er et vigtigt led i behandlingen.

Hvor længe er min hund drægtig?

Det er en spændende tid, der venter, når du har en drægtig hund i huset. Er du klar til, at de små hvalpe fødes? Din hund er drægtig mellem 57 og 63 dage, hvilket vil svare til omkring 9 uger fra æggene befrugtes.

Giv din hund den bedste drægtighed

Det er ikke krav om saltlakrids og syltede agurker, din hund stiller, når den er drægtig. Alligevel kan du gøre drægtighedsperioden til en god tid for dit pelsede familiemedlem, der naturligvis ændrer adfærd og bliver mere træt, efterhånden som hvalpene udvikler sig i maven.

Din drægtige hund har brug for proteinrigt foder

I de første uger af drægtigheden skal din hund fodres og luftes, som hun plejer, og du vil med stor sandsynlighed ikke opleve nogle store forandringer i hendes adfærd. Efterhånden som hvalpene udvikles, vil en drægtig hund få brug for foder, der indeholder mere protein.

Har du allerede købt hvalpefoder? Det kan du med fordel give din hund som tilskud til hendes almindelige foder. Du skal øge mængden gradvist, så hun inden fødslen næsten kun får hvalpefoder.

Har debatten om sexisme taget overhånd?