18. september 2021
1867-L1010 sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undgå en gældslænke og lån med omtanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undgå en gældslænke og lån med omtanke

Det kan for mange virke fristende at foretage et lån. Med et lån medfølger der dog en række øvrige omkostninger og gebyrer, og den rosenrøde fantasi kan hurtigt blive et sandt mareridt. Går du derfor og overvejer at foretage et lån, bør du læse med her.

Antallet af låneudbydere er de seneste år vækstet markant, og det har aldrig været nemmere at låne penge. De forskellige udbydere ved lige nøjagtig hvordan de skal markedsføre sig korrekt, og desværre hopper flere og flere direkte i fælden. En fælde som er svær at komme ud af når man først er havnet deri. Foretager man derfor et lån, er det derfor vigtigt ikke bare at tage det første og bedste. Et lån er en alvorlig beslutning, og en beslutning som kan have stor betydning for din økonomi langt ud i fremtiden.

Vær ansvarlig

Statistikker viser, at særligt unge finder de mange kviklån og sms-lån tillokkende, da tanken om hurtige penge er fristende. Særligt gør det sig gældende i tilfælde hvor mange ønsker at kunne købe de nyeste elektroniske gadgets eller mangler penge til shopping. Når du foretager et lån, er det vigtigt at være grundig i sine overvejelser. I sidste ende kan de mange lån betyde at du forrenter dig i en stor gæld, og således skal betale langt mere tilbage end du i første omgang valgte at låne. Det er derfor også et lovkrav at du først kan lån penge 18 år. Hermed er man ansvarlig overfor sine egne beslutninger og de valg man træffer.

Læs altid lånekontrakten


Der er mange gode grunde til, at det er fornuftigt at læse lånekontrakten igennem inden du underskriver med NemID. Oftest er der mange betingelser som ikke fremgår tydeligt ved første øjekast, og man kan derfor nemt lade sig snyde. Lånekontrakten indeholder alle de faktiske beløb heriblandt renteomkostninger og øvrige gebyrer, og giver dig således et overblik over hvad du skal tilbagebetale i månedligt afdrag. Dette endelige beløb er essentielt, da du skal kunne tilbagebetale det hver måned uden at belaste din privatøkonomi. I forlængelse af dette, anbefales det derfor også, at du forelægger et budget flere måneder frem for at vurdere hvorvidt din økonomi rækker til at kunne foretage et lån.

Undersøg markedet grundigt

Søger du på nettet efter låneudbydere er udvalget stort, og oftest er det låneformidlere som https://banksecrets.dk der dukker frem. Låneformidlere er således ikke direkte udbydere men derimod et mellemled mellem dig og låneudbyderen. I de fleste tilfælde har dette ikke betydning for at lånet bliver dyrere at optage, men det er værd at være opmærksom på så man ikke tror man foretager et lån på den pågældende hjemmeside. Er der tale om en låneformidler vil det tydeligt fremgå hvilke sider der samarbejdes med.

Låneformidlere kan i mange tilfælde være behjælpelige til at skabe et overblik over forskellige udbydere for derved at gøre det nemmere for dig som køber, at sammenligne det forskellige lånetilbud. En fordel kan være at undersøge en række lånetilbud inden du foretager lånet, for derved at sikre den bedste og billigste løsning for dig.

Synes du, at kommunen er der for dig?