26. juli 2021
element5-digital-OyCl7Y4y0Bk-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre anderledes uddannelser man som studerende kan tage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre anderledes uddannelser man som studerende kan tage

Det kan være svært at være studerende, og mange forekommer presset allerede inden man er begyndt at studere - for hvad skal jeg overhovedet begynde på efter min gymnasiale uddannelse? Der er utallige valgmuligheder og man har måske ikke en eneste ide om hvad der kunne blive ens fremtid. Man bliver som studerende presset ud gennem studiehullet, så man kan blive klar på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet. Det kan være en stressende proces, og man kan få nogle dårlige oplevelser, hvis man ikke vælger den rigtige uddannelse. Derfor kan man i denne artikel læse om tre uddannelser, som man ikke hører så meget om.

Osteopat-uddannelsen

Dette er en uddannelse som ofte går under radaren, da det ikke har samme prestige samfundsmæssigt som advokat eller læge, men osteopat uddannelse har på mange måder lige så stor samfundsmæssig værdi, som mange andre jobs i verden. Uddannelsen handler om en anden tilgang til behandling af kroppen, som er mere hollistiske en den gænse medicinske videnskab. Osteopater fokuserer på anderledes metoder til at hele, beskytte, forebygge og opbygge kroppen til at udføre det funktioner til bedste evne.

Det kan minde lidt om fysioterapi, men tilgangen til kroppen er anderledes, og det vil man hurtigt finde ud af på denne uddannelse. Hvis man ønsker at hjælpe mennesker med deres kroppe og forbedre folks hverdag er dette måske en uddannelse for en.

Officerskolen - skal du være en god leder?

Officerskolen er ofte forbundet med militær og krig, hvilket primært skyldes at skolen er adminstreret af det danske forsvar. Forsvarets lederuddannelser er der ikke nok fokus på herhjemme i Danmark, og det er på trods af at de opkvalificerer mange gode ledere ude i det danske erhvervsliv. Med en lederuddannelse fra Forsvaret vil man blive godt rustet til at tackle medarbejdere og svære situationer på en arbejdsplads og man lærer at arbejde under pres. Denne slags uddannelse er unik, og den visdom er svær at få andre steder.

SOSU-skolerne

Dette er som sådan ikke en anderledes uddannelse, men det er en uddannelse, som uddanner folk til jobs, som der altid er mangel på i Danmark. Sosu-assistener og medarbejdere i plejehjem er der altid brug for, og det er en del af Danmarks DNA at vi passer på hinanden. De uddannelser som SOSU-skolerne tilbyder giver dig mulighed for at gøre en forskel og hjælpe folk i deres hverdag, som få andre jobs kan.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?