19. april 2019
køkken-hus-til-salg-boligadvokat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhuspriserne stiger på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhuspriserne stiger på Sjælland

Traditionen tro er det typisk efter påsken, at sommerhushandlerne tager til, og som det oftest står til på boligmarkedet, som øvrige markeder, stiger udbudsprisen i takt med en stigende efterspørgsel. Det samme kan siges om markedet for sommerhuse, der i øjeblikket oplever de seneste par års højeste udbudspriser.

Gennemsnitsprisen for et sommerhus i Danmark lyder på næsten 1,5 millioner kroner, hvor den blot for 2 år siden, lå på ca. 1,4 mio. kr. Der er væsentligt forskel på prisen, alt efter hvor i landet man beslutter sig for at købe sommerhus, eksempelvis skal man i Hovedstadsområdet af med cirka 2,2 mio. kr. Vælger man dog, at køre lidt længere i mod Sjælland, kan man skære en million kroner af prisen, og få et sommerhus til godt og vel under 1,2 mio. kr.

Salgsboomet vokser

Sidste år blev der solgt næsten 13.500 sommerhuse på tværs af landet, hvor størstedelen af salgene, 3600 sommerhuse, skete på Sjælland. Sammenlignes disse tal med salgene for 2016, hvor antallet af solgte sommerhuse næsten sneg sig op på 12.000, er der sket en stigning på cirka 12%.

I 2016 var det dengang også sommerhusene på Sjælland, der udgjorde størstedelen af de solgte sommerhuse.

Årsagerne til stigningen

En af årsagerne til de stigende priser, kan muligvis forklares ud fra en ny undersøgelse udført af Arbejdernes Landsbank (Boligsiden.dk). Undersøgelsen viser, at afstanden mellem vores helårsbolig og sommerhus spiller en rolle i forhold til, hvor vi vælger at have sommerhuset.

Dette fik den danske befolkning øje på i løbet af 2017, hvor gennemsnitsprisen på et sommerhus på Sjælland steg, med over 100.000 kroner i løbet af året.
Danskernes foretrukne køre afstand mellem helårsbolig og sommerhus lyder på omkring 100 km.

Stigningerne fortsætter

Boligadvokat Jesper Graff forventer, at sommerhushandlen fortsætter i 2018.

“Vi har et stigende antal af sager vedrørende køb og salg af sommerhus, og det fortsætter typisk indtil juni - juli måned. Det er typisk sager om skøder og skødeskrivning, men vi har også et par sager omhandlende familiekøb, hvor sommerhusene bliver solgt til børnene eller børnebørnene, med god grund, da der er fordelagtige regler gældende, når det kommer til familieoverdragelse.”

Vestkysten fortsætter med, at være et af landets populæreste sommerhusområder, men ser man på øvrige områder på Sjælland, som Kalundborg og Odsherred, er der en langsomt stigende kurve. Blandt landets dyreste sommerhusområder finder man fortsat Skagen, Tisvildeleje, Gilleleje, Hornbæk, og visse områder på vestkysten, såsom Blåvand.

Kilde: Boligsidens Markedsindeks.