23. oktober 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søvn bliver vigtigere og vigtigere for hver dag der går

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søvn bliver vigtigere og vigtigere for hver dag der går

Mange danskere melder om, at de sover dårligt. Dette kan skyldes en lang række faktorer, som vi vil prøve at komme ind på i denne artikel.

Vores moderne verden gør nemlig, at vi bliver påvirket og stimuleret, uanset hvor vi går hen her i verden. Ja, selv i vores hjem bliver vi påvirket, selvom vi måske ikke helt har lyst til det. Derfor bliver vores søvn også vigtigere og vigtigere for hver dag, som går.

Vi har brug for søvnen til at holde vores hoved koldt i svære situationer, og ikke mindst så vi kan præstere godt på vores arbejde. Yderligere kommer vi nok ikke udenom, at vores livskvalitet bliver markant forværret, hvis vi ikke får søvn.

Disse ting er med til at påvirke din søvn:

- For meget skærmtid, uanset om det er foran computeren, mobil eller TV’et
- Dårlig kost
- For lidt eller dårlig motion og styrketræning
- Stress
- Et negativt sind
- Dårlige vaner generelt set
- Alkohol
- En dårlig seng eller et dårligt indeklima i soveværelset
- Mange andre ting

Ovenstående er blot nogle af de få tilfælde, hvor du kan få en markant dårligere søvn. Heldigvis er der en masse, du kan gøre for at undgå, at netop ovenstående påvirker din søvn.

Selvfølgelig handler det om at have en god seng. Det er klart. Du bliver nødt til at have fundamentet og udstyret i orden. Det kan godt være, du kan falde i søvn, fordi du er ultra træt. Omvendt hvis din krop ligger rigtig dårligt, selvom du sover, jamen så vågner du op, hvor du føler, din krop er blevet 5 år ældre.

Derfor gælder det om at få en god seng. Heldigvis kan du finde billige elevationssenge mange steder på nettet, hvilket gør, du nok skal få et godt fundament.

Derudover er det altså vigtigt, du får styr på din træning og kost. Det er også en del af fundamentet, da det både påvirker din hverdag, men så sandelig også din kost. Ydermere er det vigtigt, du stopper med at indtage alt andet end vand 3 timer inden du skal sove. Dette kan nemlig påvirke din søvn, fordi du aktiverer din krop, men også fordi du kan få halsbrand og en masse andre ting.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?