18. januar 2019
varix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal vi fjerne dine åreknuder?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal vi fjerne dine åreknuder?

Har du fået åreknuder på dit ben? Så kan du altid finde en løsning og behandling hos Åreknudeklinikkerne.
Åreknudeklinikkerne er Danmarks største center for behandling af åreknuder og karsprængninger. Vi har 18 års erfaring med behandling og operation af åreknuder, og vi foretager over 2.500 behandlinger om året. Derudover udfører vi også forskning inden for karkirurgi, og vi er et førende videnscenter på internationalt plan.
Siden vi i 2001 begyndte at tilbyde specialiseret karkirurgi, har vi i vores klinikker behandlet alle former for åreknuder, herunder vanskelige åreknuder tilbagevendt efter tidligere operation, og åreknuder der udgår fra knæhasen.
Vores mange års erfaring betyder, at vi kan behandle alle åreknuder og karsprængninger, uanset sværhedsgrad, og at du trygt kan vælge os som behandler.
Læs mere om fjernelse af åreknuder hos Varix (Vores officielle hjemmeside).

Vi er landsdækkende

Vi har klinikker rundt omkring i landet, og du finder os både i København, Århus, Odense og Næstved. Med 4 klinikker i de større byer er vi meget tilgængelige ift. transport. Vores patienter er i centrum, og derfor skal det være nemt for dem at komme frem og tilbage i forbindelse med deres åreknude- og karsprængningsbehandlinger.
Derudover er alle vores klinikker ens, så vi tilbyder samme de behandlinger, uanset om du vælger klinikken i Århus eller Næstved.

Hvordan foregår fjernelse af varicer?

Hos Åreknudeklinikkerne tilbyder vi revolutionerede og smertefri kirurgi, som ikke efterlader ar. Når vi fjerner åreknuder, gør vi det enten vha. skum, moderne radiofrekvens, 3. generationslaser eller operation. Alle behandlinger varer under 1 time inkl. bedøvelse, og efter din behandling kan du fortsætte din dag som sædvanlig – sygemelding er derfor ikke nødvendig.
Alle behandlinger begynder med en forundersøgelse, som foregår via ultralyd. Denne metode sikrer, at du får en skånsom forundersøgelse, og at vi får et præcist overblik over, hvor dine åreknuder er placeret, og hvor vanskelige de er. Dermed kan vi vurdere, hvilken behandling er mest egnet i din situation.
Når behandlingen finder sted, anvender vi lokalbedøvelse præcist anlagt via ultralyd, hvorfor vi kan garantere, at du får en smertefri behandling.

Fjern åreknuder hurtigt, smertefrit og uden ar

Alle vores behandlinger er effektive, skånsomme, holdbare og efterlader ikke ar, men vi er særlig stolte af at kunne tilbyde de to revolutionerende behandlinger: indvendig laser og VNUS ClosureFast.
Ved indvendig laser brænder vi den beskadigede vene, som derefter bliver nedbrudt og fjernet af kroppen. Effektivitetsmæssigt kan indvendig laser sidestilles med behandling af åreknuder via operation - blot uden ømheden.
Ved VNUS ClosureFast fjerner vi den beskadigede vene vha. radiofrekvens. Et kateter føres ind i venen gennem en kanyle, og efterfølgende bliver kateteret varmet op med radiofrekvens. Det får venen til at lukke sig og gå til grunde, og kroppen fjerner selv den døde vene. Behandlingen giver stort set ingen gener efterfølgende.
Hos Åreknudeklinikkerne går vi ikke kun op i at udføre smertefri behandlinger, der ikke efterlader ar, men også i at at sikre, at du får et varigt resultat.

Vil du gerne vide mere om åreknuder?

Du kan læse mere om åreknuder neden for. Her beskriver vi kort, hvad åreknuder er, hvorfor de opstår, og hvem der er mest udsat for at få dem, så du kan få et overblik over, hvad tilstanden indebærer.

Hvad er åreknuder?

Varicer – bedre kendt som åreknuder i daglig tale – er udvidede blodårer, som ligger lige under huden. Du kan genkende dem på deres bulede, snoede form, og de kan være lilla eller blå i farven. Åreknuder kan opstå i alle kroppens vener, men de er mest fremtrædende på benene, fordi trykket er størst i denne del af kroppen, når man står op.

Hvorfor får man åreknuder?

Åreknuder opstår, når veneklapperne ikke lukker helt tæt. Vener er blodårer, som transporterer blod fra arme, ben og organer tilbage til hjertet. I venerne findes veneklapper, som sørger for, at blodet kun løber én vej, så blodet bliver ført til hjertet. Når veneklapperne ikke lukker tæt sammen, kan blodet strømme i den modsatte retning, når man står op. Det vildfarne blod øger trykket i venerne, hvilket får dem til at udvide sig, så de bliver synlige.

Hvem får hyppigst åreknuder?

Der er flere faktorer, som kan øge din risiko for at få åreknuder. Du kan f.eks. være genetisk disponeret for at få dem. Dvs. er der flere i din familie, som har åreknuder, er der en chance for, at du også får dem på et tidspunkt.
Gravide kvinder er også udsatte for at få åreknuder. Når en kvinde er gravid, øges hendes blodvolumen, mens hendes blodgennemstrømning fra ben til bækken mindskes. Dette sker for at støtte fosterets vækst men kan komme med en sideeffekt i form af åreknuder.
Alder spiller også en rolle, for jo ældre du bliver, jo mere elasticitet mister dine vener. Åreknuder ses derfor hyppigt hos ældre mennesker.

Er åreknuder farlige?

Åreknuder er ikke farlige for dit overordnede helbred, men de kan være til gene i det daglige liv. Nogle oplever ubehag i form af en følelse af tyngde i benene, som oftest opstår efter længerevarende ståstilling. Følelsen af tunge ben kan også opstå sidst på dagen.

Andre oplever, at de får eksem på benene, og at benene har en tendens til at hæve. Eksemen kan udvikle sig til skinnebenssår, som kan være svære at få til at hele, med mindre åreknuderne fjernes.
Andre oplever ikke fysisk ubehag men bliver psykisk påvirket af åreknudernes misfarvning af benene. Og så er der nogle, der slet ikke mærker noget til åreknuderne.