28. juli 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal du på sommerferie i USA? Så husk din ESTA ansøgning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du på sommerferie i USA? Så husk din ESTA ansøgning

Vi begynder atter at kunne se på ferier der går ud af det danske land og det er der mange danskere der har ventet på med længsel. Er du en af de danskere der ikke har kunne vente og allerede er i fuld gang med planlægning af din sommerferie i USA, så er der nogle ting du skal huske i forbindelse med din rejse til USA.

Uden en rejsegodkendelse, ingen rejse til USA

Når planlægningen af sommerferien rigtig sættes i gang, så er det første man kigger på selvfølgelig destination for hvor man gerne vil lande og hvor man gerne vil bo. USA er mange steder og det er derfor vigtigt at starte med at undersøge, hvad man gerne vil opleve og hvor det ligger henne af.

Kan man samle en god håndfuld oplevelser indenfor nogenlunde samme område, kan du herefter finde den ferielejlighed eller det hotel du gerne vil bo på. Når du ved hvor din base skal være henne, kan du herfra begynde at finde en flyafgang fra Danmark og med destination nærmest din base for sommeren.

Det er midt i al denne forberedelse at mange glemmer alt om, at der også skal søges om ESTA, for at kunne opholde sig i USA som dansker. Der er en del love og regler i forhold til at kunne søge om ESTA og du bliver nødt til at regne med at det kan tage dig op til 3 dage, før du har et svar på din ansøgning.

ESTA er en rejsegodkendelse du skal bruge til at rejse ind i USA

ESTA ansøgning er en rejsegodkendelse der ikke skal forveksles med et visum. Det er for visumfrie lande som f.eks. Danmark muligt at ansøge om en rejsegodkendelse i stedet for at skulle til at søge om et visum. Der er dog nogle regler for hvem der kan søge om et ESTA og det er derfor vigtigt at du sørger for at tjekke op på, om du kan vinge alle punkterne af for de krav der stilles til dig, selv om at du er dansk statsborger.

Skal du rejse sammen med andre, skal de også sørge for at ansøge om et ESTA. Dette gælder også selv hvis der er tale om en mindreårig, der rejser sammen med værger. Så hvis du f.eks. skal rejse sammen med dit barn, skal du stadig have en rejsegodkendelse til dit barn og dig.

Der er ingen krav om en rejsegodkendelse, hvis du ikke ankommer til USA i forbindelse med en havn. Det vil altså sige at ankommer du til en lufthavn eller en havn med båd, så skal du altid have en rejsegodkendelse når du er dansk statsborger.

sn

Når du ikke kan efterleve de krav der stilles for indrejse med ESTA

Kan du ikke vinge alle punkterne af i forhold til de krav der stilles til dig, når du skal søge om en rejsegodkendelse, som hvis du f.eks. er tidligere straffet, er der desværre ingen vej udenom andet end at skulle søge om et visum og herfra bare krydse fingre for at du får lov til at rejse ind i USA.

Når du som turist ansøger om en rejsegodkendelse, så skal du udfylde dine personlige oplysninger samt dit pasnummer. Det hele forgår elektronisk både ved ansøgning, men også ved udstedelsen af dit ESTA. Det gælder derfor om at være så korrekt og nøjagtig i forhold til de forskellige punkter du skal besvare og sørg for at dobbelttjekke at du skriver pasnummeret korrekt.

Grunden til at det er så vigtigt især at angive det korrekte pasnummer er, at det er dit pas der bliver scannet i lufthavnen, hvor lufthavnsmedarbejderen vil kunne se om du har din rejsegodkendelse på plads. Hvis du ikke har dit ESTA i orden her, vil du ikke få lov til at boarde.

Det kan tage 3 dage fra du ansøger til du har dit ESTA

Det vil være ærgerligt at stå i en situation, hvor du har glemt at søge om ESTA i god tid så du måske havner i den situation at du ikke kan få lov til at boarde, fordi du ikke har nogen rejsegodkendelse på plads når dit pas scannes ved boarding. Sørg derfor for at være i ekstra god tid i forbindelse med din ansøgning.

Selvom mange oplever at få deres ESTA samme dag som der ansøges om et, er det ikke en sikker sag for dig at du får dit lige så hurtigt. Du skal regne med at det kan tage op til 3 dage, men har du lavet fejl eller andet, så kan det sagtens tage længere tid, før at fejlen opdages. Du kan sagtens søge om dit ESTA måneden forinden din rejse, så gør dig selv den tjeneste at få ansøgt nu, så du ved med sikkerhed at der er styr på den del.

Når du har fået din ESTA, kan du lidt lettere koncentrere dig om alt det der faktisk skal udspille sig for dig når du ankommer til USA. Skal du bare afsted i nogle uger i løbet af sommerferien, er der ingen grund til at tælle dagene for hvornår din ESTA ikke længere tillader dig ophold i USA.

Husk at tjekke op på hvornår dit pas udløber

Skal du derimod på en længere ferie, så skal du have det med i baghovedet, at du på et ESTA ikke må opholde dig i længere tid end 90 dage i USA. Dette gælder også hvis du besøger nabolandene for nogle dage og bagefter rejser tilbage til USA. Den samlede tur må altså højest vare i 90 dage.

Selve din ESTA er gyldig i op til 2 år. Du kan altså som tidligere nævnt sagtens søge om ESTA i rigtig god tid uden at det udløber. Du skal dog være opmærksom på at dit pas ikke må udløbe i den periode dit ESTA er gældende. Udløber dit pas og skal det fornyes inden rejse, så skal du også søge om et ESTA igen, da det er forbundet til det pas som du skal bruge på din rejse.

Du kan let ansøge om et ESTA online med ganske få klik. Det tager ca. 15 minutter at udfylde din ansøgning og hvis du på forhånd har tjekket at alle kravene efterleves, så skulle der intet problem være i at få godkendt din ansøgning hurtigt. Når du udfylder dine informationer, så husk også at skrive den korrekte e-mailadresse, så du modtager en kvittering med din rejsegodkendelse.

Kontakt den amerikanske ambassade i Danmark

Skulle det ske at du ikke helt kan efterleve de krav der stilles, men du stadig mener at du bør få adgang til at rejse ind i USA, kan du forsøge at kontakte den amerikanske ambassade i Danmark. Det kan f.eks. være at du ikke helt kan nikke ja til at du ikke har været i et af de lande siden år 2011, hvor USA ikke tillader indrejse fra, men at du måske har været der i forbindelse med dit arbejde. Her kan den amerikanske ambassade hjælpe dig videre til at få et indrejsevisum til USA.

Sørg for at du ikke bliver afvist ved en ESTA ansøgning, for er du først blevet afvist én gang, så hænger det i systemet at du er blevet afvist på et tidspunkt og du kan dermed ikke søge om ESTA igen. Det er altså vigtigt at rette henvendelse til den amerikanske ambassade, hvis der er noget der ikke helt stemmer overens i forhold til virkeligheden og de krav der stilles.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?