1. juni 2020
abigail-keenan-8-s5QuUBtyM-unsplash (1)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjælland eller Jylland: Kampen om det danske mesterskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjælland eller Jylland: Kampen om det danske mesterskab

Dette indhold er sponsoreret

Kampen om det danske mesterskab ligner i år en kamp mellem Jylland og Sjælland. Som i de sidste par sæsoner, er det suverænt den midtjyske klub FC Midtjylland med rod i Herning, der står i hård kamp til stregen mod hovedstadsklubben FC København.

FC København har dog i den nationale liga vist nogle svingende præstationer på det seneste, efter en eller stærk periode. Således tabte holdet med 0-1 hjemme mod AC Horsens i weekenden, blot en uge efter at de på meget overbevisende vis havde slået en stor europæisk spiller i skotske Celtic FC.

Situationen lige nu

Ser man på situationen i Danmark lige nu, står FC Midtjylland med en ret stor fordel. Midtjyderne kører lige nu på en høj klinge, og vandt således endnu et opgør i denne weekend mod Randers FC. Dette resultat har gjort, at midtjyderne lige nu ligger med et forspring på 12 point ned til FCK. De ligger altså dermed med 62 point i ligaen hvor FCK ligger med 50 point. Således er midtjyderne favoritter i mesterskabet. Er du interesseret i at se bookmakernes favoritter, kan du her læse om bet365 velkomstbonus.

Københavnerne er således gået ned ad bakke i form, og har haft en lang række svingende resultater.

Slutspillet

Slutspillet i den danske Superliga nærmer sig nu sin slutning. Som vi kan se, bliver det helt sikkert en kamp mellem Jylland og Sjælland. Hvis Sjælland skal hive stikket hjem, bliver det imidlertid ret vanskeligt. Det skal dog være FC København, der skal gøre det, hvis sjællænderne skal håbe på at kunne løfte trofæet, når den danske mester skal findes.

Brøndby er den næste spiller i rækken, hvis det skal være en sjællandsk klub, der vinder Superligaen. De ligger med 40 point, hele 22 point efter førerklubben fra Herning.

Det, som FCK skal håbe på i slutningen af ligaen, er at klubberne snart går ind i slutspillet. Superligaen har jo som bekendt få ny form, der medfører at om ganske få uger, går klubberne ind i slutspillet.

Hvordan fungerer slutspillet?

Slutspillet er jo et ny ting i dansk fodbold - relativ ny. Det er med inspiration fra hollandsk fodbold, at det danske system blev lavet om for nogle år siden. Det vil altså sige, at dette system er relativt nyt og kan afgøre superligaen.

Der kommer til at ske det, at Superligaens 14 hold deles i henholdsvis nedrykningsslutsspil og mesterskabsslutspil. De klubber, der ligger blandt de otte nederste hold når deadline kommer, kommer i førstnævnte slutspil. De 6 bedste klubber kommer dermed i slutspil med hinanden og skal spille om de sjove positioner i ligaen.

Her når klubberne at spille mod hinanden af flere omgange, og derfor kan FCK håbe på, at de kan få vendt den dårlige form og i stedet få taget nogle vigtige point fra midtjyderne.

Når mesterskabet skal kåres, bliver det uanset hvad med spænding. Det er det, som slutspillet har bragt til ligaen, nemlig en masse spænding. Som det ser ud lige nu, er top 6 klubberne FC Midtjylland, FCK, AGF, Brøndby, FC Nordsjælland og AaB.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?