3. december 2020
sunblock-1461397_1280
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan slipper du af med grimme karsprængninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan slipper du af med grimme karsprængninger

Denne artikel indeholder sponsorerede links.
Er du en af de mange, der lider af enten åreknuder eller karsprængninger, så ved du, hvor hæmmende de kan være for dit velbefindende. De sprængte kar er ofte grimme og forhindrer mange i at være trygge ved at gå i nederdel, badetøj eller shorts.

Gælder det også for dig, så kan det være, at du er interesseret i at få gjort noget ved det. Men hvordan skal det foregå, og hvad bør du overhovedet vide om karsprængninger? Det får du svar på i denne korte artikel.

Hvad er karsprængninger?

Først og fremmest er det måske vigtigt at slå fast, hvad karsprængninger er. Det gør vi blandt andet for at understrege, at de altså er komplet ufarlige, og de dermed udelukkende kan fjernes af kosmetiske årsager.

Karsprængninger er trådlignende blodårer. Det er sprængte kar i blodårerne, som mangler ilt, og som derfor fremstår blålige. De små sprængninger er arvelige, så du kan godt forvente at få dem, hvis din mor eller far også har haft det. De er nemlig i høj grad styret af hormonbalancen, hvorfor mange kvinder også rammes af sygdommen under graviditet, hvor der er store udsving i balancen, og hvor kroppens vægt øges.

Andre årsager kan dog også være forkert livsstil som for lidt motion og dermed overvægt. Fælles for alle faktorer er, at det kommer af en mangel på blodcirkulation, og fordi veneklapperne i benene svækkes. Det er klapperne, der gør, at blodet ikke løber den forkerte vej, og når disse slides med alderen, risikerer man altså at få karsprængninger.

Er det farligt?

Som nævnt er karsprængninger som udgangspunkt ikke farlige. Men de kan opstå som følge af en åreknude, som kan være af alvorlig grad. Det er derfor altid en god idé at få undersøgt sine karsprængninger, der ligesom åreknuder kan forværres med tiden. Der er dog ingen grund til at være nervøs

Hvordan behandles det?

Nu til den vigtige del, som du er kommet for: behandlingen. Den er ofte ukompliceret og tager blot en times tid, hvorefter du roligt kan forlade klinikken igen. Behandlingen foregår i form af såkaldte mikroindsprøjtninger – et lægemiddel, som sprøjtes ind i huden med en tynd nål – som lukker de ødelagte kar. Symptomerne vil mere eller mindre forsvinde i løbet af et par uger – komplet smertefrit. En anden løsning er et kateter, der bliver lagt, som grundlæggende har samme funktion.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?