13. december 2018
machine vision
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan optimerer du din produktionsvirksomhed med Machine Vision

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan optimerer du din produktionsvirksomhed med Machine Vision

Der kan være mange fordele ved at investere i højteknologiske it- og visionsystemer, når du driver en produktionsvirksomhed. Forandring kan dog være skræmmende, når du ikke er 100 procent sikker på, hvad du og dine medarbejdere går ind til, når I hiver et avanceret kamerasystem ind i forretningen. Derfor har vi lavet denne artikel, så du kender til fordelene ved at bruge et Machine vision system i din produktionsvirksomhed.

Hvad er Machine Vision for noget?

Det er den odenseanske it-virksomhed TriVision, som står bag Machine Vision. Softwaren er et avanceret it- og kamerasystem, som primært bruges til at kontrollere kvaliteten af producerede varer i produktionsvirksomheder. Det er et såkaldt ”quality control system”, som inddrager mange elementer fra forskellige felter og fagområder for eksempel industiel automation, optik, computervidenskab og ingeniørteknik.

Machine Vision er et automatiseret system, og det betyder, at produktionsvirksomheden ikke behøver at ansætte en medarbejder til at benytte systemet – programmet overvåger din produktion af sig selv, og systemet siger selv til, hvis der er skulle være noget galt med din produktion.

Hvad kan Machine Vision, som almindelige medarbejdere ikke kan?

Softwaren har som tidligere nævnt den fordel, at systemet kan fungerer uafhængigt. Derudover kan programmet detektere og opfange fejl og mangler i din produktion. Selvom almindelige medarbejdere sagtens kan opfange fejl i produktionen, så har Machine Vision den fordel, at systemet kan kontrollere dine produkter fra mange flere vinkler, end dine menneskelige medarbejdere kan. Dertil bliver systemet aldrig træt ulig mennesker, som kan anstrenge deres øjne og blive trætte i løbet af en lang arbejdsdag. It-løsningen er derfor mennesker overlegen, når det gælder inspektion af produktionsprocessen.

Hvordan arbejder Machine Vision?

Systemet fungerer ved, at det tager et billede af det færdige produkt. Billedet bliver derefter gemt i systemets hukommelse, og billedet fungerer derefter som det ideal, som de efterfølgende produkter bliver vurderet efter. Hvis systemet opfanger, at de producerede varer ikke stemmer overens med idealet, så gør systemet dig opmærksom på dette.

Hvis du ønsker det, kan programmet også programmeres til at lægge det defekte produkt til side. Machine Visions konstante årvågenhed sikrer, at din produktion forløber så effektivt som muligt, og at kvaliteten af dine produkter altid er i top.

Alle kan bruge og betjene Machine Vision

Selv om Machine Vision er et automatiseret system, som kører af sig selv, så er systemet stadig udviklet med et brugervenligt design, som gør, at alle medarbejdere kan bruge og betjene softwaren, i tilfælde af at systemet beder om menneskelig assistance. Med andre ord kan både direktøren og pedellen bruge det avancerede system, da specialiseret viden ikke er nødvendigt for at bruge systemet.

Machine Vision er derfor den perfekte medarbejder; det er kompetent til sit arbejde, det bliver aldrig træt af sit arbejde, det er ikke bange for at fortælle, hvis det støder på problemer, og så er det nemt at samarbejde med. Hvad mere kunne en produktionsvirksomhed ønske sig?