25. november 2020
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan lander du drømmejobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan lander du drømmejobbet

Går du og overvejer at skifte job, er der flere ting at forholde sig til, særligt hvis du gerne vil lande drømmejobbet, som måske kan være rigtig vanskeligt at få. Når du skal søge nyt job, er det først og fremmest vigtigt at have styr på din ansøgning, da denne naturligvis er rigtig vigtig, men det gode CV er også uundværligt, da det fuldender den gode ansøgning. Men hvorfor er CV’et blevet så vigtigt? Det er det, fordi mange arbejdsgivere modtager rigtig mange ansøgninger, hver gang de udsender et stillingsopslag. Nogle gange er der mere end hundrede ansøgere til blot én stilling, og derfor kan det være, at arbejdsgiveren simpelthen vælger ikke at læse mange af ansøgningerne, men blot nøjes med at skimme CV’erne. Derfor er det så vigtigt, at alle vigtige informationer står på dit CV, da dette er arbejdsgiverens førstehåndsindtryk af dig, hvorfor det er en god ide at sætte god tid af til at skrive et ordentligt et. Er du en af dem, som skal til at søge nyt job, og gerne vil vide mere om de vigtigste steps til at lande drømmejobbet, så kan du med fordel læse med nedenfor.

Overvej, hvad der interesserer dig

Når du skal skifte job, siger det næsten sig selv, at det altid er en god ide at overveje, hvilket felt du vil søge inden for, og hvad der fanger din interesse. Allerede her kan det nemlig øge dine chancer for at få jobbet, du søger, fordi mange ofte har en tendens til at gøre mere ud af sin ansøgning og sit CV, hvis det er noget, man virkelig brænder for. Derfor bør dette være det allerførste step i din jobansøgningsproces, og mange benytter forskellige jobopslagssider for at få et overblik over, hvilke job der er tilgængelige på markedet lige nu.

Brug dit netværk

Dernæst kan det være en rigtig god ide at søge råd hos dit netværk, for nogle gange er det nemlig sådan, at nogle i dit netværk kender nogen, som kender nogen, og så kan du måske lidt nemmere få en fod indenfor. Du kan også med fordel prøve at tage fat i nogen, som allerede arbejder i samme felt, som du gerne vil ind i. Langt de fleste vil nemlig hellere end gerne give råd og fortælle om deres arbejde. Derfor er det næste råd altså at researche så meget som muligt, inden du søger.

Skriv et godt CV

Sidste og nok det vigtigste skridt er, at du skal have styr på dit CV. Som skrevet tidligere er det gode CV ofte nøglen til en samtale, og jo mere udførlig, du kan være herpå, jo bedre. Først og fremmest skal dit CV være læsevenligt, og det bør være stillet op på en overskuelig måde, der gør det nemt for en arbejdsgiver hurtigt at danne sig et overblik over, hvem du er. Dernæst er det vigtigt, at de CV indeholder alle relevante fakta så som dine kompetencer og dine resultater. Her er det en god ide at knytte et par linjer til hvert job, der beskriver dine opgaver i jobbet. Det er også vigtigt at inddrage kontaktoplysninger, alder, uddannelse, kurser, sprog og andre interessante aktiviteter. Hvis du skal til at skrive et CV, så er det nogle gange rart at se, hvordan andre har valgt at stille sit op, så derfor kan du med fordel bruge følgende link, som viser forskellige eksempler på et godt CV.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?