7. juli 2020
klima
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan kan du klimaoptimere din bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan kan du klimaoptimere din bolig

Klimakampen er for alle! Du må selv tage ansvaret for din egen CO2-udledning, og det er et ansvar, som mange mennesker tager dybt alvorligt. Og det er med god grund. Der er et akut behov for handling, så kloden kan forblive et godt sted, og så den kan overlades med grøn samvittighed til den yngre generation. Herunder vil du få gode tips til, hvordan du kan klimaoptimere din bolig, så du undgår at udlede mere CO2 end nødvendigt.

Varme

Erstat dit oliefyr eller elvarmen med en varmepumpe, og spar penge såvel som CO2. En varmepumpe er et grønnere og mere klimavenligt alternativ. Her kan du finde en varmepumpetest og læse mere om de forskellige typer af varmepumper på markedet.

Isolering

Efterisolering af eksempelvis loft og hulmur kan give store besparelser. Det gælder økonomiske såvel som klimamæssige. Efterisolering bevirker i øvrigt, at du slipper for træk og opnår et forbedret indeklima. Du kan også med fordel overveje at isolere dine varmerør, så der ikke går varme til spilde.

Solenergi

Solceller på taget er blevet populært, og det er også en genial måde at udnytte solens energi på. Solenergi er din helt egen, personlige og CO2-neutrale energikilde.

Energiruder

Skift gamle, utætte ruder ud med energitætte. Det isolerer meget bedre, og du undgår et stort varmetab.

Belysning

Skift dine energitunge pærer ud med nye, energibesparende pærer. Dette kan du gøre indendørs såvel som udendørs.

Hverdagsgrøn

Ovenstående har fokus på, hvordan boligen kan energioptimeres, men der er også meget andet, du kan gøre. Tænk eksempelvis over dit kødforbrug. Øv dig i at lave grønne, vegetariske eller veganske retter. Bilen er en stor klimasynder, så også her kan du sætte ind. Hop på cyklen, anvend offentlig transport eller arrangér samkørsel. Flyrejser er også meget belastende for klimaet, så overvej at tage toget næste gang, du skal ud i verden eller hold ferien i Danmark.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?