25. november 2020
thomas-serer-r-xKieMqL34-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan følger du reglerne på stadion i Norge og i Danmark under Corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan følger du reglerne på stadion i Norge og i Danmark under Corona

Dette indhold er sponsoreret

COVID-19 har rykket ved mange forskellige regler i ikke blot Skandinavien, men hele verden. Dette gælder både regler om forsamlinger i hjemmet og forsamlinger i offentligheden, og dette har store konsekvenser for de mange tusinde fodboldfans i både Norge og Danmark, som gerne vil sidde på tribunerne på stadion og heppe på de hold, som de holder af. Dog kan de mange regler være svære at gennemskue, og derfor får du i denne artikel de regler, som i øjeblikket er gældende for, hvordan du skal være på stadion i henholdsvis Danmark og Norge. Lige meget om du er på stadion eller ej, så kan det øge kampens spænding at oddse et beløb. Fotballkanalen er eksperter på området, og har lavet en udførlig liste med de bedste bookmakere i Norden. her kan du få inspiration til den udbyder der passer dig bedst.

De danske stadions

Når du opholder dig på de danske stadions, så kan du ikke være sikker på, at der gælder de samme regler, som der gør i henholdsvis Norge eller måske Sverige. I Danmark er det i øjeblikket tilladt, at der samles maksimalt 500 mennesker i hver sektion på stadionet. Dette er for, at du og dine med tilskuere kan holde den bedste afstand muligt. Når du er til kampen, som du gerne vil se, så skal du huske, at du skal holde en god afstand til de andre tilskuere, og at du så vidt muligt skal sidde ned under det meste af kampen. Dette mindsker smitterisikoen betydeligt, og du vil altså være mere sikker, når du gerne vil se fodbold på stadion.

Når du skal holde afstand til de andre tilskuere på de danske stadions, så skal du holde cirka en meters afstand. Dette er dog ikke gældende, hvis du kommer med dine tætte relationer eller familie, da afstanden her ikke har en indflydelse på, hvorvidt smitten bliver spredt eller ej. Du skal altså udelukkende holde en meters afstand til de andre tilskuere. Derudover er det vigtigt, at alle tilskuerne og deltagerne før, under og efter kampen er holdt adskilt. Disse regler er fremsat af den danske Sundhedsmyndigheder, og de er derfor officielt gældende.

De norske stadions

Anderledes er det dog i Norge, hvor der udelukkende kun må blive lukket 200 tilskuere ind til kampene på stadions i landet. Dette er langt færre tilskuere tilladt, end der er på de danske stadions, men dette er stadig en gældende regel fremsat af de norske myndigheder. Dog har NFF - Norges Fodboldforbund udtalt, at de gerne så, at det blev tilladt, at der blev tilladt flere mennesker på de norske stadions.

De norske myndigheder holder dog i øjeblikket et skarpt øje på de danske stadions og den færdsel, som er under kampene, og venter på resultater omkring smitterisiko, inden de beslutter sig for at hæve antallet af tilskuere under kampene. Der er i øjeblikket ikke sat en dato for, hvornår der eventuelt bliver skærpet ellet slækket på reglerne, og de norske fans må derfor vente noget længere på igen at måtte samles over 200 mennesker, når der bliver spillet kampe.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?