12. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan fanger du din første havørred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan fanger du din første havørred

Mange faktorer gør sig gældende, når man som grøn lystfisker skal forsøge at hive sin første havørred i land. Det handler om at have kendskab til miljøet, være forberedt med de fornødne remedier samt have det rigtige udstyr. I nedenstående vil der være forslag til, hvordan du bedst muligt kommer godt fra start med dit lystfiskeri.

Det skal du vide om havørreden

Selvom der findes mange fisk i havet, så må havørreden siges at være sports- og lystfiskeriets ubestridte favorit-fisk. Til trods for at havørreden findes de fleste steder langs den danske kyst, så er havørredens opholdssted sæsonbestemt. Det er derfor en god idé, at orientere sig i årstiderne og månederne. Vær som lystfisker særligt opmærksom på november og december. Det er nemlig i disse måneder at havørreden gyder, hvilket efterlader havørreden mager og afkræftet. Af samme årsag genudsætter de fleste lystfiskere en sådan havørred, fordi den i denne tilstand egner sig dårligt som spisefisk.

Kom godt fra start

Som lystfisker er motivation alfa og omega. Man skal være indstillet på, at der kan være lange perioder, hvor der ikke er bid. Sådanne episoder kan for en ny lystfisker være grobund for tvivl - bruger man det rigtige udstyr, er der overhovedet fisk i det vand der fiskes i, eller noget helt tredje. Derfor kan det være fordelagtigt at finde en god fiskemakker eller flere. Med en fiskemakker kan timerne uden at fange noget gøres hyggelige, men samtidig kan man også fordele sig, hvorved chancerne for at fange fisk er større. Foruden en fiskemakker, er det under fiskeri også vigtigt at være skarp og koncentreret. Her kan man som lystfisker drage nytte af medbragte drikkevarer og en let snack.

Find det udstyr der passer til dig

Som et led i en god fiskeoplevelse kommer man ikke uden om udstyret. Et gennemgående tema, når snakken falder på udstyr er valget af agn. At finde den rigtige agn er ikke nogen nem process, og derfor gælder det om at prøve sig frem. Den individuelle lystfisker har forskellige præferencer, og har man først fået bid med én bestemt agn, så kan det være svært ikke at vende tilbage til den. Dog er det værd at vide, at der findes forskellige agn, og at de alle besidder forskellige kvaliteter. Tager man eksempelvis den klassiske bombarda, så er fordelen her, at fordi bombarda flådet er udformet i en aerodynamisk form, så muliggøres det at foretage længere kast end ved traditionelt flådfiskeri. Det er, som allerede nævnt, smag og behag, og derfor kræver det udforske mulighederne.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?