17. maj 2021
aaron-burden-hB_xgEXucQs-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan bliver din have forårsklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan bliver din have forårsklar

Dette indhold er sponsoreret

Efter en lang, grå og kold vinter, nærmer vi os endelig en varmere og lysere tid. De fleste er allerede så småt begyndt at gøre haven forårs- og sommerklar, men da april-måneden stadig byder på overraskelser som sne og frost, kan det være en god idé at vente en smule med noget af arbejdet. Eksempelvis kan ikke alle blomster og planter tåle frosten, så dem må du vente lidt med endnu. Der er dog nogle ting du kan gå i gang med, så du med sikkerhed kan nyde din smukke have udenfor, så snart det varme solskinsvejr viser sig frem.

Beskær buske og træer

Noget du, uanset vejrforholdene, kan gå i gang med, er at beskære buske og træer. Det kan være charmerende at beholde de gamle store træer i haven, men ofte dækker de for synet og skygger meget. Derfor kan det være en god idé at fælde dem, der generer allermest. I andre tilfælde kan træet også være dødt, hvilket med fordel kan fældes, så det ikke pludselig vælter af sig selv og forårsager skader. Når du fælder et træ, kan det være svært at få hele stubben fjernet. Derfor vil det være optimalt, hvis du søger professionel hjælp til at få det fjernet - se mulighederne indenfor stubfræsning her. At beskære buske er derimod nemmere at klare selv. Her behøver du bare en motorsav og god tid. Det kan nemlig være tidskrævende at beskære buske eller en hæk - afhængig af hvor stor den eller de er.

Slå græsplænen

Slutningen af marts eller starten af april, er tiden hvor græsplænen begynder at vokse. Her kan du begynde at slå græsset ca. én gang om måneden. En nyslået græsplæne kan gøre rigtig meget for havens udtryk, da det typisk dækker et større areal af haven. Med en pæn græsplæne, ser haven allerede meget mere velplejet og præsentabel ud. Hvis du har meget mos i græsplænen, kan du fjerne det ved at rive plænen og på den måde samle mosset sammen. Du kan også give græsset gødning og eventuelt en enkelt gang kalk, da det giver en sund plæne og samtidig mindsker mængden af mos og ukrudt.

Lugning af ukrudt

Også lugningen af ukrudt er noget du kan gøre, selvom vejrforholdene stadig kan være præget af frost og kulde. Specielt mellem fliser vokser ukrudt i lange baner. Faktisk er det en fordel at luge ukrudtet så tidligt som muligt, da det for alvor begynder at vokse i foråret, når vejret bliver varmere. Du kan enten pille det væk med en kniv, eller også skal du fjerne og grave hele roden op.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?