11. august 2020
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan aktiverer du bedst din kat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan aktiverer du bedst din kat

Katte er på mange punkter selektive dyr, som lever deres eget liv. Hver kat er unik, og de har hver især deres egne præferencer. Derfor kan det være svært at finde den helt rigtige aktivitet til den specifikke kat. Derfor får du her 3 gode ideer til aktivering, som du nemt kan sætte op for din kat.

Den intelligente kat

Generelt kan det være besværligt at finde aktiviteter til katte, men de intelligente katte er altså sværere at holde stimulerede. De kommer hurtigt til at kede sig, hvis de ikke bliver udfordret, hvilket kan ende med at frustrationen bliver taget ud på møbler eller menneskerne omkring katten. For den intelligente kat, er det vigtigt at have noget forskelligt legetøj, som man skifter mellem, så katten ikke kommer til at kede sig ligeså hurtigt som hvis den kun havde ét legetøj ad gangen.

Man behøver ikke at bruge mange penge på legetøj, da meget kan laves selv. Her spiller toiletruller en stor rolle. Man kan nøjes med en enkelt, hvor man laver små huller i, så katten skal arbejde for at få godbidder ud. Man kan også tage en masse, og bruge lim til at sætte dem fast i en kasse, oven på hinanden. Katten skal altså afprøve adskillige ruller, før den får fat i en godbid.

Den naturtro kat

Det er vigtigt for katten at kunne benytte sine instinkter, ellers kan man også nemt ende med en frustreret kat. I naturen vil de store katte bruge træer til at slibe deres klør på, og dette er også en vigtig ting for huskatten at gøre. Hvis den ikke har mulighed for det på legetøj, vil den ty til alternative objekter, som sofaen. Derfor er det enormt vigtigt at anskaffe sig et kradsetræ, så møblerne kan reddes.

Det behøver ikke at være stort og voldsomt, et mindre kradsetræ kan sagtens fungere. Derudover ville det være at foretrække, hvis katten havde nogle steder at kravle. Man kunne f.eks. sætte nogle hylder op, og forbinde hylderne med tunneler, som katten skal gå igennem. Katte bruger meget tid på at klatre, og kan godt lide at have overblik over det hele. En kat i en god højde vil helt sikkert blive en velfungerende kat.

Den reserverede kat

Selv hvis din kat ikke er typen som gerne leger med legetøj, er der altså nogle alternativer. Man kan altid prøve den klassiske katteurt, som for øvrigt også kan fås som spray. Men man kan også prøve noget mere interaktivt, som en fjernstyret mus. For nogle katte er det et hit, og for andre er det ikke. I sidste ende handler det mest om at finde noget legetøj som netop din kat kan lide, og så holde sig til det.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?