17. oktober 2019
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt start-up udfordrer lånemarkedet vha. kunstig intelligens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt start-up udfordrer lånemarkedet vha. kunstig intelligens

Lånemarkedet er stort. Det udgøres af mange låneudbydere og endnu flere låneprodukter. Derfor kan det være svært at vælge det rette produkt, hvis du ønsker at optage et lån. Mange sammenligningsportaler tilbyder blot et begrænset udvalg af sammenligningsmuligheder. Det betyder, at sammenligningen ikke bygge specielt meget på egne præferencer.

For dig som låntager har sådanne portaler derfor ikke megen relevans. De tjener penge på at formidle disse lån, hvorfor deres fokus er, at maksimere antallet af kunder, de leverer til låneudbyderne. Et nyt, dansk start-up vil dog gøre op med dette. Lendbob bygger på en unik låneberegner, der er baseret på kunstig intelligens og forbrugernes egne præferencer.

Antallet af online-lån er eksploderet

Danskerne låner hyppigt og glædeligt penge på nettet. Som udgangspunkt er det ikke problematisk. Det bliver først problematisk, når lånetilbuddene accepteres uden at have et overblik over låneomkostningerne. Faktisk har 77% af alle danskere et forbrugslån, de betaler af på, men det er – desværre – ikke alle lån, der er optaget til lige favorable vilkår.

Lånene optages naturligvis med henblik på forbrug. Derfor bliver de sjældent investeret i aktiver, der kan stilles som pant for lånet. Uden mulighed for frasalg af erhvervede aktiver, kan det blive vanskeligt at indfri et lån, der er for dyrt. Det vil resultere i stor gæld og RKI-registrering, hvilket er årsagen til, at det er vigtigt, at kende til lånets omkostninger.

Det tyder ikke på en fremtidig nedgang i antallet af udstedte lån. Tværtimod, så tyder meget på, at danskerne er begyndt at låne flere penge – og har i sinde at fortsætte med dette. Hvis du selv har i sinde at optage et lån hos en online låneudbyder, så er det vigtigt, at det sker med omhu og med henblik på at finde det rette lån til dine behov og økonomi.

Få hjælp til at finde det bedst egnede låneprodukt

Som tidligere oplyst, så findes der mange låneudbydere på det danske marked, og der findes endnu flere låneprodukter. Det er ikke alle disse låneprodukter, der egner sig til din økonomi og dine behov. Det kan være svært at skelne mellem de mange lån, men det er her Lendbob kommer ind i billedet med deres både unikke og revolutionerende låneberegner.

Ud fra egne præferencer og krav til dit online-lån, kan Lendbobs kunstige intelligens filtrere blandt de utallige lånetilbud og fremsætte en liste over de mest egnede lån for dit vedkommende. Det minimere risikoen for at udvælge et forkert eller for dyrt lån, mens det ligeledes er yderst tidsbesparende i forbindelse med research, sammenligning og ansøgning.

Lendbob skaber et mere gennemsigtigt lånemarked

Hidtil har lånemarkedet ikke være gennemsigtigt. Tværtimod, så har det i mange år forholdt sig modsat. I dag er der lovkrav om tydelig fremvisning af ÅOP, hvilket end ikke var tilfældet tidligere. Det er derfor et marked, der arbejder sig hen imod at blive mere gennemsigtigt, og Lendbob er én af de aktører, der har i sinde at hjælpe forbrugerne med dette.

Hvis du overvejer at låne penge, så er det vigtigt, at det understreges, at det ikke altid er den bedste løsning. Det er dyrt at låne penge, hvorfor din økonomi skal tillade en stor udgiftspost til de månedlige afdrag. Lendbob forøger dog dine forudsætninger for at udvælge et økonomisk forsvarligt forbrugslån, uanset hvad formålet med lånet er.