8. maj 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedsæt dine varmeregninger med en varmepumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedsæt dine varmeregninger med en varmepumpe

Det er ikke sikkert, at du nogensinde har overvejet, at du kan gøre noget ved dine varmeregninger. Men faktisk kan du godt optimere dit opvarmningssystem således, at du fremover sparer penge på dit varmeforbrug. Det kan du f.eks. gøre ved hjælp af en varmepumpe. Men hvordan virker en varmepumpe egentlig?

Varm din bolig op med el

Der findes to typer varmepumper. Der findes nemlig en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe. Fælles for de to er, at de bruger udendørsluft til at opvarme enten luft eller vand indendørs. Det gør de ved hjælp af el. En varmepumpe producerer langt mere energi, end den selv forbruger. Det er én af grundene til, at du sparer penge på dine varmeregninger ved at skifte til en varmepumpe. Det er en langt mere økonomivenlig løsning end f.eks. et gasfyr, oliefyr eller fjernvarme.

Gør dig en grøn og økonomisk investering

Selvom du hvert år sparer penge på dit varmeforbrug ved at skifte til en varmepumpe, så koster den selvfølgelig også noget i anskaffelsespris og installation. Men hvad koster en varmepumpe egentlig? Det er svært at give en nøjagtig pris på en varmepumpe, da det afhænger fuldstændig af, hvilken model og mærke du vælger. Dog er det uanset hvad sådan, at det er en både grøn og økonomisk investering. Du sikrer nemlig ikke blot, at du hvert år sparer penge, du sørger også for at gøre din bolig mere grøn og miljøvenlig.

Beregn din årlige besparelse

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig for dig at skifte til en varmepumpe, hjælper det at beregne, hvad du egentlig sparer hvert år ved et skift. Det afhænger nemlig af, hvilket opvarmningssystem du bruger nu. Heldigvis findes der hjemmesider, der gør det nemt for dig at beregne, hvad du sparer ved at skifte til en varmepumpe.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?