7. maj 2021
olioli poke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Med disse nye vaner kan du bidrage til den grønne omstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med disse nye vaner kan du bidrage til den grønne omstilling

Hvis du ikke allerede ved det, så har klimaet set bedre dage. Det er nu ret usandsynligt, at du ikke har hørt noget som helst fra klimadebatten der nu engang florerer i samfundet. Vi ved alle at el-biler, vindmøller osv. har en positiv effekt på den grønne omstilling, men det er færreste der ved, at ved at ændre på sine egne hverdagsvaner og valg af restauranter, så kan man faktisk også selv gøre noget for bevare klimaet.

Lav en grøn madplan og skær ned på kødet

Om du bor nær Hellerup restauranter, eller ej, så er der ingen som forventer at du skal blive vegetar eller veganer fra den ene dag til den anden, men der er ingen tvivl om at kød- og mejerivarer er noget af det som giver det største klimaaftryk. Måden størstedelen af folk gør en forskel og bidrager til den grønne omstilling på, det er ved at blot krydse 2-3 dage ud i kalender, hvor man ikke spiser kød.
Hvis maden tilmed hurtigt skal på bordet, så finder du i Hellerup restauranter som laver sunde og mættende poké bowls til de kødfrie dage.

Brug mindre plastik

Hvis du kigger dig omkring i dit hus, og tænker over det, så vil du blive overrasket over hvor meget plastik du faktisk har i dit hjem. De fleste hustande og restauranter er i den forbindelse begyndt at affaldssortere, hvilket kan være en øjenåbner for, hvor meget plastik vi faktisk bruger som emballage til at passe på vores fødevarer.
En måde du kan komme dette overforbrug af plastik til livs på, det er ved at begynde at købe frugt og grønt i løsvægt. Det er flere Hellerup restauranter blandt andet begyndt med. Du kan herudover medbringe dit eget net til at fragte dine frugter og grøntsager hjem til hustanden med.
Man kan også bestille årstidens frugt og grønt på nettet.
På den måde bliver det først og fremmest fragtet lige til døren – hvilket kan være en kæmpe hjælp i hverdagen – men du sikrer dig også at det er helt friskt og uden plastikemballage. Denne løsning disse Hellerup restauranter også har fundet ud af.

Dyrk og gendyrk dine egne krydderurter og grøntsager


Ved at dyrke sine egne krydderurter sparer du først og fremmest penge, men du skåner samtidig også miljøet i og med at emballagen også spares væk. I den forbindelse er der heller ikke noget mere hyggeligt end at dyrke sine egne krydderurter, hvilket nemlig også giver de kedelige hverdagsretter et personligt og forfriskende pift.
Hvis du er så heldig, at du har en stor og rummelig have, så kan du også kaste dig ud i at gendyrke dine grøntsager. I stedet for at smide grøntsagerne i skraldespanden, så kan du prøve at gendyrke dem, og se dem få et nyt liv. Man kan dyrke alt lige fra selleri til sine egen avokadoer, det kræver blot at man ændrer lidt på sine daglige hverdagsrytmer.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?