20. september 2021
jefferson-santos-fCEJGBzAkrU-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lær at spille musik - sådan kommer du godt i gang med at spille et instrument

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lær at spille musik - sådan kommer du godt i gang med at spille et instrument

Dette indhold er sponsoreret

Lær at spille musik - sådan kommer du godt i gang med at spille et instrument

Det at kunne spille musik, er noget som rigtig mange går og drømmer om. Måske vil man gerne imponere pigen, eller måske drømmer man om at blive den næste Jimi Hendrix. Musik er nemlig noget, der rører os alle og noget, som alle elsker. Men det der med selv at kaste sig ud i at spille et instrument, kan være ret svært og det kræver meget øvelse og tålmodighed, for at man bliver dygtig til at spille et instrument. Hvis du går og drømmer om at spille musik, men måske ikke lige ved hvor du skal starte, kan du læse med i denne artikel og få nogle gode råd med på vejen.

Få en hjælpende hånd

Det at lære at spille et instrument er rigtigt svært og kræver meget øvelse, og man vil lave rigtig mange fejl undervejs. Hvis du er helt på bar bund med musikken og gerne vil lære teorien og at spille, som man rigtig skal, kan det være nødvendigt med en musiklærer. Dem er der heldigvis rigtigt mange af og i mange forskellige formater. En super god måde at få musikundervisning på er ved musik online, hvor du kan få gratis musik undervisning på nettet.

Vælg dit instrument med omhu

Du kan jo sjovt nok ikke lære at spille på alle instrumenter på en gang. Afhængigt af, hvad din inspiration til at spille musik er, vil du nok vælge instrument efter dette. Det vigtigst er, at du vælger det instrument, som du allerhelst vil lære, uanset hvad det så er for et. Instrumenter kan være meget dyre, men der er absolut ikke nogen grund til at lægge ud med et stor dyrt flygel, hvis du skal lære at spille klaver. I stedet kan du købe et keyboard til billige penge, som er fuldt funktionelt til en begynder. Hvis du undervejs i læringsprocessen hellere vil lære et andet instrument eller et mere, kan du altid skifte eller tilføje.

Start med at efterligne

Den bedste måde at lære at spille musik på, er at lytte efter hvad andre har lavet før, og så forsøge at rekreere det selv. På den måde lærer du, at se mønsteret i musikken og finder ud af hvordan akkorder, toner og sangene generelt er sat sammen. Tag en sang ad gangen og lær den helt udenad, og så gå videre til den næste. Du vil hurtigt opdage at langt de fleste sange, er sammensat at de samme basale akkorder og pludseligt kan du spille rigtig mange sange meget hurtigt. Det vigtigste er, at du synes, det er sjovt, og at du får noget glæde ud af at spille musik.

Synes du, at kommunen er der for dig?