31. juli 2021
albert-vincent-wu-AkqnZZR1oL4-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kroophold er hyggelige og bekvemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kroophold er hyggelige og bekvemme

Kroer startede som det kongelige bud på at sikre landets rejsende mulighed for at overnatte i sikkerhed fra landevejsrøvere og dets lige. De skulle ligge med omkring 20 kilometers mellemrum, så der højest var en dagsrejse imellem dem, og man ikke strandede i ingenting.

I dag kører mange af os langt mere end 20 kilometer for bare at komme på arbejde, og kroerne har ikke samme funktion. Til gengæld kan du på kroerne finde fantastiske kroophold, som byder på den charme og imødekommenhed, som er kendetegnende for de fleste kroer.

Kroer og de tilsvarende kroophold findes i dag i alle afskygninger. Nogle kroer er moderne konferencehoteller med restauranter og masser af værelser, mens andre er små og intime steder med en helt anden stemning. Nogle serverer klassisk dansk mad, som bedstemor lavede det, mens andre sigter efter Michelin-stjerner – og har fået dem.

Kroophold er oftest med mad

Der er fællestræk ved de kroophold, man kan se, de mange kroer rundt om i landet tilbyder. Blandt andet er der typisk mad med i kroens egen restaurant. I nogle tilfælde vil det kun være en aftenmenu, men i andre tilfælde er der fuld forplejning med.

Det er selvfølgelig vigtigt at finde ud af, inden man bestiller sit kroophold, men det er meget bekvemt at have mad med i pakken. Så slipper man for at skulle finde de måltider selv under turen, og maden på kroerne er generelt af høj kvalitet – uanset om det er moderne eller klassisk mad.

Kroer hvor maden er et af de primære fokusområder har endda kroophold, hvor du får prøvet et stort udvalg af køkkenets kunnen inden for det gastronomiske felt og kan puste ud efter en fantastisk middag på et af kroens værelser.

Drysset ud over hele landet – mange kroophold at vælge mellem

Som nævnt i toppen af artiklen her, blev kroerne placeret med omkring 20 kilometers mellemrum, og det betyder, at der er kroer at finde over hele landet. Danmark har været dækket af et helt net af kroer, og selvom ikke alle har overlevet helt fra sen middelalder, hvor kro-nettet blev udbygget, er der stadig mange i dag.
Ofte finder du spændende og charmerende kroer i de mindre byer, og så er du tæt på skøn natur og rolige omgivelser. Det er perfekt til at komme lidt væk, at komme ned i tempo og finde lidt ro i en måske travl hverdag.

Så uanset om du leder efter et kroophold i Jylland, på Fyn, på Sjælland eller noget helt andet, er der en kro at finde for dig.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?