26. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kødbyen er fortsat et af de hippeste kvarterer i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kødbyen er fortsat et af de hippeste kvarterer i København

København er de senere år blevet lovprist af flere verdensomspændende medier som værende en af de byer, man bare skal besøge. Det er med god grund, for København har meget at byde på, herunder det populære område Kødbyen.

Kødbyen ligger på Vesterbro, og det er et af byens hippeste områder. Her vil du opleve, at unge mennesker flokkes for at nyde lækre drinks og en god fest. Du finder også kulinariske oplevelser i Kødbyen, og du vil opleve, at der ligger en lækker restaurant i Kødbyen på hver gade side om side med andre hippe steder. Det er nemlig samtidig et mekka for kunst, markeder og shopping, så der er i virkelig noget for enhver smag i Kødbyen.

København er en af verdens bedste byer

København er en af verdens bedste byer at besøge. Sådan sagde det anerkendte rejsebogsforlag Lonely Planet i oktober 2018, da de offentliggjorde en topti over de bedste byer at besøge i 2019. På den liste fik København altså en førsteplads.

Der er flere årsager til den flotte udnævnelse, og her nævnes blandt andet den kulinariske madscene, der er at finde i København. Andre vigtige ting, som spillede ind, er hovedstadens arkitektur, Tivoli, Refshaleøen og altså Kødbyen.

Den måde, hvorpå hovedstaden har formået at tage gamle områder og give dem nyt liv, er noget af det, Lonely Planet lagde stor vægt på i deres bedømmelse, og her er Kødbyen netop et pragteksemplar.

En bydel med historie

Navnet Kødbyen kommer af, at kødindustrien i mange årtier har eksisteret i området, og det er derfor et område i København, som virkelig har en lang historie.

Kødbyen bliver normalt inddelt i Den Brune Kødby og Den Hvide Kødby. Navnene kommer af farverne på bygningerne i området.

Det var først i 2005, at Københavns Borgerrepræsentation besluttede at udvikle Kødbyen og gøre det til et hjemsted for både hippe restauranter og kreative erhverv.

Derfor skal du besøge Kødbyen

Er du i København i en kortere eller længere periode, så må du altså ikke snyde dig selv for at opleve Kødbyen på egen hånd. Uanset om du er på udkig efter at tilfredsstille dit shoppegen med moderne tøj og små butikker, udfordre dit kreative gen på nogle af de mange kunstgallerier eller give smagsløgene en helt særlig oplevelse på en af de mange restauranter eller madmarkeder, så finder du det hele i Kødbyen. Leder du efter en god aften i byen, så er det også området at besøge.

Har du ikke mod på at besøge området selv, så findes der også guidede ture af kortere og længere varighed. Her får du en rundvisning på området, hvor du får de lokales råd og vejledning til de bedste steder at besøge, men du får også en god viden om områdets spændende historie. En guidet tur kan især være en god idé, hvis du ikke har så lang tid i hovedstaden, og du ønsker at opleve de bedste dele af Kødbyen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?