12. maj 2021
toomas-tartes-Yizrl9N_eDA-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad er friluftsliv?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er friluftsliv?

Dette indhold er sponsoreret

Det at få brugt noget af sin tid på at være ude i naturen har vist sig at være sundt på rigtig mange måder. At være i naturen er sundt, både for din krop og din fysiske tilstand, men også for din mentale sundhed. At bruge tid ude i den friske luft er nemlig en ting, som kan bringe glæde hos de fleste, og det kan derfor være en god idé at overveje, om friluftslivet er noget for dig.

Det indebærer det perfekte friluftsliv

Begrebet friluftsliv er et meget bredt begreb. Friluftsliv kan nemlig have en forskellig betydning alt efter hvem du spørger. Overordnet siger man, at friluftsliv defineres som individets brug af naturen til ophold eller aktiviteter, der giver individet en oplevelse af at komme tættere på naturen og samtidig at man forholder sig til naturen, både fysisk og/eller mentalt. Friluftsliv foregår altså sjovt nok i naturen. Her er der tale om steder som i en park, i skoven, på stranden, i havet eller at være ude på landet. Da friluftsliv kan være mange forskellige steder, så er menneskers opfattelse af hvad det perfekte friluftsliv er, også meget individuelt. For nogle personer kan friluftsliv derfor for dem være alt fra at gå en tur, at stå på langrend, at svømme en tur, løbe eller en helt femte ting, som for eksempel at kitesurfe. For børn og unge sjæle, så kan friluftsliv også være at klatre i træer eller bygge huler i skoven.

Er friluftslivet et liv for dig?

For at finde ud af om friluftslivet kan være noget for dig, så kræver det at du med dig selv finder ud af hvad du godt kan lide at tilbringe tid på, når du befinder dig i naturen. Er du på bar bund og har brug for inspiration, så kan en mulighed også være at læse et magasin om friluftsliv. Det kan blandt andet være med til at give dig et indblik i, hvad den rigtige form for friluftsliv er for andre, og hvad den vil kunne være for dig. Det handler altså i bund og grund om, at du finder en måde, hvorpå du kan slappe af og nyde at tilbringe tid i naturen. At tilbringe tid i naturen kan bestemt være noget for alle, og forskning har også vist, at folk der kæmper med stress, angst eller depression oplever en positiv effekt ved at opholde sig i naturen. Den fred og ro, som naturen kan give en, kan være med til at du får slappet mere af, bragt det gode humør frem og vigtigst af alt, får nyt livet og din egen tilstedeværelse.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?