20. oktober 2018
Jakob Dau_MG_4062
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerøds lækreste tilbehør til din vin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerøds lækreste tilbehør til din vin

Skandinaviens største udvalg af tilbehør til vin findes i Hillerød. Champagnesabler, vinreoler, vinglas, proptrækkere og, ikke mindst, vinkøleskabe er grundpillerne i den kraftigt voksende virksomhed, Wineandbarrels. Her finder du, bortset fra vin, alt hvad det vinøse julehjerte kan begære.

Det eneste, Wineandbarrels ikke har til salg på hylderne er vin. Ellers oser der af kærlighed til vinen i lokalerne på Rønnevangsallé i Hillerøds industrikvarter. Her finder vinentusiasten alt det tilbehør, man kan drømme om.

Indehaver af Wineandbarrels og passioneret amatørvinbonde, Jakob Dau, byder velkommen, og forklarer, at særligt den del af vinpassionen der involverer boligindretning, er i kraftig vækst. Hvis man ikke lige har adgang til en vaskeægte kælder med plads til vinreoler, er et vinkøleskab det perfekte alternativ.

”I dag er vinkøleskabe noget, de fleste tænker ind i køkkenindretningen fuldstændigt på lige fod med opvaskemaskine, komfur og andre hårde hvidevarer. Det kan vi i den grad mærke både i butikken i Hillerød og i vores webshop” siger han.

Den vinøse entusiasme er dermed gået fra at være en lidt nichepræget hobbyaktivitet med et smånørdet præg til at være noget, danskerne for alvor har taget til sig.

Vinkøleskab på flere måder

Uanset om du ønsker at etablere og udbygge en decideret vinsamling med langtidslagring for øje, eller om du aldrig vil gå ned på friske bobler til gæsterne, findes der et vinkøleskab til dit behov og budget. Der findes vinkøleskabe i fuld højde på størrelse med et almindeligt køleskab, og der findes skabe, som passer perfekt ind under en køkkenbordplade.

”Hos os hedder det ultimative vinkøleskab PeVino, som er dansk designet og udviklet. Her er alt det, der skal være og lidt til. Skabene har plads til mellem 22 og 320 flasker alt efter variant, så alle kan være med alt efter behov” siger Jakob Dau.

Til langtidsopbevaring fungerer et vinskab med en enkelt temperaturzone fint som en elektronisk styret vinkælder, der kan opbevare flaskerne under perfekte forhold.

”Det smarte ved et vinkøleskab med to temperaturzoner er, at du i den ene zone kan have et udvalg af serveringsklare hvidvine, mousserende vine, dessertvine og sågar øl. I den anden, og lidt varmere zone kan du have et arsenal af røde vine klar ved kældertemperatur,” fortæller han mens han foreslår, at hvidvin og bobler serveres bedst omkring 7-13 °C og rødvin mellem 12 og 18 °C. Hellere lidt for køligt, end for varmt.

Det lækre på bordet

Når nu vinen ligger og har det godt i vinkøleskabet, fortjener den også at komme til sin ret i et lækkert vinglas. Også her er der mange valgmuligheder hos Wineandbarrels.

Udvalget af glas spænder fra kendte mærker som de maskinblæste glasserier fra tyske Spiegelau til de langt mere specialiserede mundblæste papirstynde krystalglas fra Rogaska og Zieher. Der findes glas til enhver specifik drik fra de fineste bobler til den kraftigste portvin, men mindre kan bestemt også gøre det med et godt allround-glas.

Karafler og andet serveringsudstyr såsom proptrækkere, champagnespande og det geniale konserveringssystem, Coravin, er naturligvis også at finde i butikken hos Wineandbarrels.

Til dem, der gerne vil nørde lidt i dybden på udstyret til vin, har Wineandbarrels deres egen sommelier, som naturligvis altid er klar til at rådgive den nysgerrige gæst. En god uvildig snak om valg af vin til jule- og nytårsmaden er der selvfølgelig også mulighed for.

Champagnesabel – en festlig start på det nye år

Apropos Nytårsaften, så er et af tidens helt store slagnumre de populære champagnesabler, som Wineandbarrels også har et righoldigt sortiment af. At åbne en flaske champagne er altid en festlig måde at markere en ophøjet stemning. En sabel tilføjer lige det ekstra element af ekstravagance.

”Vi har mange kunder, der køber en sabel til en god ven som gave. Med i gaven hører ofte en slet skjult forventning om, at gaven tages i brug med det samme,” siger Jakob Dau med et smil.

Wineandbarrels har for eksempel sabler, der er udformet som en nøjagtig kopi af de sabler, som Napoléons ryttere brugte til at åbne champagneflasker med, når de skulle fejre en sejr. Det var nemlig disse ryttere, der startede den festlige tradition med champagnesabling.

”Den 28. december holder vi champagnesablinger, hvor gæster efter først-til-mølle-princippet selv kan prøve det. Samtidig er der den snedige sidegevinst, at gæsterne får lov til at hjælpe os af med indholdet i flaskerne,” fortæller Jakob Dau.

Specialister

Det enestående ved Wineandbarrels er de specialister, der udgør holdet af medarbejdere. Fagspecialisterne er det, der gør at en virksomhed skiller sig ud fra supermarkeder og de store grossister.

”Det har altid ligget os meget på sinde, at sikre den bedst mulige faglige fundering hos os. Det er derfor, vi kan tilbyde solide kompetencer i kraft af en sommelier, et par vinhandlere, en møbelsnedker, en møbeldesigner, en indretningsarkitekt og en amatørvinbonde,” siger Jakob Dau.

Entusiaster med en svaghed for vinens glæder og boligindretning finder således alt hvad hjertet kan begære i alle prislejer på Rønnevangsallé 8 i Hillerøds industrikvarter.