17. september 2019
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har jeg fået vandvorter? Find svaret her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har jeg fået vandvorter? Find svaret her

I denne artikel ser vi nærmere på, hvad vandvorter er, samt hvilke muligheder man har for et behandle tilstanden. Derudover informerer vi om, hvorvidt tilstanden er farlig og smitsom. Hvis du har en mistanke om, at du er ramt af vandvorter, er det deraf en særdeles god idé at læse videre i denne artikel.

Har jeg fået vandvorter?

Vandvorter (også kendt under betegnelsen molluskler) er en af de gængse angreb på huden i Danmark. Tilstanden forårsages af den såkaldte Molluscum Contagiosum virus, der kan forebygges ved at opbygge et stærkt immunforsvar gennem en sund og varieret kost, samt korrekt indtag af vitaminer og mineraler.

Vandvorter ligner små røde knopper, der kan variere mellem 1 mm og 5 mm i diameter. De dannes forskellige steder på kroppen, men er mest sete på ben, arme, inderlår og på maven. Som udgangspunkt medfører tilstanden ingen kløe, så de er kun generende rent udseendemæssigt. Det betyder dog ikke, at tilstanden ikke skal tages alvorligt. At få molluskler er fuldstændig ufarligt, men til gengæld er der stor smittefare forbundet med tilstanden, så det er vigtigt at agere fuldstændig korrekt for at undgå at udbrede tilstanden til venner og bekendte.

Besøg lægen og få tilstanden bekræftet

Såfremt du har en mistanke om, at du er blevet ramt af vandvorter, kan det være rigtig fint at booke en tid ved lægen for at få bekræftet, hvorvidt de røde knopper på din hud rent faktisk er vandvorter. Lægen er trods alt gratis i Danmark og selvom man kan finde mange gode informationer online, kan det være rigtig fint at få en professionel til at bekræfte sin egen mistanke. I værste fald kan det ellers lede til fejlbehandling og unødvendige bivirkninger.

Behandling og smitte

Som nævnt er tilstanden komplet ufarlig og de klør ikke. At have vandvorter er dog forbundet med stor smittefare, hvilket indebære, at man skal tage sine forholdsregler. Vandvorter smitter nemlig ikke kun ved direkte berøring, men ligeledes ved indirekte berøring som gennem et vådt håndklæde eller lignende – atleter skal derfor være ekstra opmærksom på, at de ikke smitter personer i omgangskredsen.

Det er faktisk ikke nødvendigt at foretage nogen aktiv behandling af vandvorter, da de kan gå i sig selv igen. Afhængig af din krop, kan denne proces dog tage fra få måneder og op til mange år. Af netop den grund vælger mange personer at få foretaget en aktiv behandling alligevel. Derudover kan der også være kosmetiske konsekvenser ved at have vandvorter i for lang tid, eftersom man ved kradsen i knopperne i værste fald kan skabe ar. Du kan læse mere om tilstanden vandvorter, samt andre hudproblemer på ShytoBuy - Komplet løsning til pinlig lidelse.