21. juni 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guide – få den bedste skiferie i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guide – få den bedste skiferie i Norge

Er du en af dem, der først finder feriefølelsen frem, når du står på toppen af et snedækket bjerg? Når du har spændt skiene på og er klar til at suse afsted med fuld fart? Så skal du prøve en skiferie i Norge, som har nogle af de mest populære skisportssteder. Det er ikke alle, der er klar over det, da skiferierne ofte går til Østrig eller Sverige, men Norge er kendt for sin smukke natur og billedskønne bjerge, og det giver selvfølgelig de bedste forhold for en skiferie.
Så pak tasken med varme luffer, skibriller, lange underbukser og vinterstøvler og gør dig klar til en aktiv ferie på ski. I det nedenstående fortæller vi om de forskellige typer skiferie, hvordan du gør det hele lidt nemmere for dig selv, og alt du skal vide om en skiferie i Norge.

Skiferie på den nemme måde med en pakkerejse

Der er meget at tænke over og planlægge, når du skal på skiferie. Du skal have styr på destination, indkvartering, transport, skilift og leje af skiudstyr – og selvfølgelig om du har den rette påklædning. Ruby Rejser tilbyder mange forskellige pakker til den perfekte skiferie i Norge. Det eneste du selv skal sørge for, er den rigtige påklædning.

Vælg for eksempel en individuel skiferie, hvor du tager afsted med venner eller familie. Her bestemmer du selv, om du sørger for egen transport eller hopper på en af de arrangerede busser, og du kan vælge mellem skihytter og -hoteller. Alternativt kan du vælge en fællesrejse, hvor du tager afsted med en masse andre gæster, der også rejser alene. Du samarbejder med din gruppe om madlavning og lignende, og fællesskabet er i fokus.

Lige meget hvilken rejsetype du vælger, er fordelen, at du har nogen, der styrer det hele for dig. Du skal bare tage stilling til, hvor du vil hen, hvornår, og hvordan du vil bo – og så får du desuden altid hjælp til at købe skilift og leje udstyr, hvis du har brug for det.

Bo ski-in/ski-out eller uden for skisportsområdet

Ski er tunge, og skistøvler er svære at gå i. Det ved du, hvis du har været på skiferie før. Hvis du er en af dem, der gerne vil slippe for shuttlebusser, bør du overveje muligheden for ski-in/ski-out indkvartering. Det betyder, at du bor næsten direkte på pisten og kun skal bære dine ski fra skikælderen og udenfor. Så er det bare på med dem, og så kan du skubbe dig lige hen til skiliften.

Det kan også være, at du foretrækker at bo lidt væk fra det hele, så du kan få lidt mere ro og afsidesliggende afslapning, når du er færdig på ski. Der er masser af hoteller og ferielejligheder uden for skisportsområdet, hvor du nemt kan tage en shuttlebus i hele områdets åbningstid.

Populære destinationer: Myrkdalen, Trysil, Geilo og Hemsedal

Og hvor skal du så tage hen, når du skal til Norge? Der er flere populære områder, og vi sætter her fokus på fire af dem: Myrkdalen, Trysil, Geilo og Hemsedal.

Myrkdalen er et vildt og autentisk område med fantastisk puddersne. Samtidig er det meget familievenligt og har brede løjper i alle sværhedsgrader og flere terrænparker.

Trysil er blandt de største skicentre i Norge og har flere World Cup-pister samt masser af terrænparker, sorte pister og børnevenlige områder – der er noget for hele familien.

Geilo ligger midtvejs mellem Bergen og Oslo har et væld af forskellige oplevelser at byde på – du kan blandt andet kælke. Det er et stort område, hvor du kan bevæge dig rundt med skibusser mellem hele tre terrænparker og masser af pister i forskellige sværhedsgrader.

Hemsedal har alle sværhedsgrader, der findes, og en lang sæson i forhold til mange andre skisportsområder. Det er et perfekt sted, hvis du elsker offpister. Samtidig er der et stort børneområde og fede muligheder for afterskiing.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?