23. februar 2020
Programmet rummer noget for enhver smag med alt fra verdens største vendespil til kæphestevæddeløb, klimadebatter og diskussioner om fællesskabets betydning.
gallery icon

Se billedserie

Programmet rummer noget for enhver smag med alt fra verdens største vendespil til kæphestevæddeløb, klimadebatter og diskussioner om fællesskabets betydning.
Foto: Claus Starup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemødet tager fat i fællesskabets betydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemødet tager fat i fællesskabets betydning

Temaet på årets folkemøde er FNs Verdensmål, der sættes ind i lokale sammenhænge. Her kommer vi heller ikke uden om fællesskabets betydning.

Folkemødet i Odsherred afholdes lørdag den 7. september 2019 på Den Rytmiske Højskole. Det er gratis, og alle er velkomne til at deltage. Programmet rummer noget for enhver smag med alt fra verdens største vendespil til kæphestevæddeløb, klimadebatter og diskussioner om fællesskabets betydning.

Fællesskaber på tværs

I teltet ’Fællesskaber på Tværs’ kan du opleve debatter, foredrag og oplæg om ”Mennesket bag facaden”, ”Fællesskabets betydning” og ”Unge, ulighed og fattigdom”. Generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl sætter fokus på fællesskabet og den danske sjæl.

Udsatterådet, Røde Kors, Teater BorderLine og Værestedet Vendepunktet er arrangørerne bag Fællesskaber på Tværs. De har valgt at tage udgangspunkt i verdensmål 1 og 10, som handler om at afskaffe fattigdom og mindre ulighed. Disse to verdensmål bliver vendt og debatteret i løbet af dagen med lokal vinkel. Her kan du blandt andet høre, hvad vi i Odsherred kan gøre for at forebygge og afhjælpe ensomhed, eller hvad det vil sige at være ung og fattig i et udkantsområde.

Menneskene bag

Fællesskab og frivilligt arbejde er en stor del af Folkemødet i Odsherred, og grundene til, at det overhovedet er muligt at stable et så stort arrangement på benene. Hvert år gør de frivillige arrangører en stor indsats for at skabe et sigende og godt indhold til folkemødets ni telte.

- Igen i år er det lykkedes for arrangørerne at skaffe meget stærke foredragsholdere, som er dygtige og eksperter på verdensmålene. Derfor skaber vi i alle teltene interessante foredrag og debatter, siger formand for styregruppen Vagn Ytte Larsen.

Claus Starup

Folkemødets tredje folkeskulptur

Ligesom de to forrige år kan gæsterne af årets Folkemøde i Odsherred se frem til at blive en del af en folkeskulptur. De sidste to år har keramiker Martin Nybo Jensen stået for udførelsen af folkeskulpturerne, der er blevet en fast del af Folkemødet i Odsherred.

Sidste år var folkeskulpturen en portal, hvor de fremmødte producerede mursten, der skulle sidde på indersiden af portalen. Hver mursten var personligt udsmykket.

- Årets skulptur består af to universelle dele. En klode og en stige. Og de indgår interageret i verdensmålene. Så det bliver verdensmålenes folkeskulptur i år, siger Vagn Ytte Larsen.

Folkeskulpturen, der i år bliver lavet midt på folkemødepladsen, kan de fremmødte producere kakler til, som jordkloden skal beklædes med. Man har altså igen i år mulighed for at sætte sit aftryk.

Deltag i Folkemødet i Odsherred og vær en del af fællesskabet. Du kan finde mere på Folkemødet i Odsherred samt programmet.

Henrik Palshoej