21. august 2019
Drivesafe
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Føler du dig utryg ved at køre i mørke?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Føler du dig utryg ved at køre i mørke?
Hverdagsbriller optimeret til kørsel i mørke og dårligt lys

Rigtig mange bilister oplever, at det er en udfordring at køre i mørke eller dårligt lys. Heldigvis findes der en enkel løsning på det, fortæller optiker Søren Frid fra Nyt Syn Søren Frid Optique i Roskilde. Nemlig det særlige brilleglas DriveSafe fra ZEISS, som du kan bruge til hverdag, og som ovenikøbet gør det mere behageligt for dig at køre i mørke.

En stor del af de danske bilister føler sig utrygge ved at køre i mørke eller dårligt lys. En undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Wilke viser, at 50% føler sig generet af blændinger fra modkørende bilister, 45% har svært ved at orientere sig, og 43% har svært ved at se cyklister, vejskilte m.m. Det er bekymrende, mener Søren Frid fra Nyt Syn Søren Frid Optique i Roskilde, men heldigvis et problem, der kan gøres noget ved.

ZEISS DriveSafe – En trafiksikker hverdagsbrille

DriveSafe fra ZEISS er brilleglas, der tager højde for de specielle behov, der er ved kørsel i mørke og dårligt lys, forklarer Søren Frid. Samtidigt er det glas af høj kvalitet, der også kan bruges til hverdag. Det betyder, at du ikke behøver investere i en særligkørebrille, men bare kan få teknologien integreret i dine næste hverdagsbriller.

”Og vi har simpelthen haft så mange tilfredse kunder. De oplever, at deres livskvalitet er
blevet øget væsentligt. Det betyder meget at kunne se godt og føle sig sikker, når man kører i mørke”.

DriveSafe-glassets 3 fordele

1) Dæmper blændinger i trafikken
Blændinger i trafikken – f.eks. fra modkørende – er noget, de fleste har oplevet, og man kan som bilist være blændet flere sekunder. Det er lang tid, når man tænker på trafiksikkerheden. Det er særligt det ’kolde’ lys som bl.a. LED-lys, der kan være hårdt
for øjnene. Derfor er DriveSafe-glasset designet til netop at dæmpe den slags lys med omkring 18%. Det er nok til, at du stadig kan drage fordel af lysets positive egenskaber, men får dæmpet den ubehagelige oplevelse af at blive blændet.

2) Skærper nattesynet
Et andet problem er, at det generelt er svært at se i mørket. Det kan være svært at se vejens forløb, læse skilte, spotte sideveje og få øje på cyklister. DriveSafe glasset fra ZEISS har en særlig funktion, der gør det lettere for øjet at udnytte det sparsomme
lys ved at fokusere de enkelte lysstråler bedre på nethinden. Det betyder, at de fleste oplever et bedre nattesyn med bedre fokus og skarpere kontraster.

3) Gør det lettere at skifte fokus
Almindelige brilleglas tager ikke højde for de mange hurtige skift i fokus mellem forrude, instrumentbræt, sidespejle og bakspejl. DriveSafe-glassene er opbygget således, at det er lettere at foretage de hurtige skift mellem et fjernt og et nært fokus.

Har du brug for trafiksikre briller?
Kan du svare ja til ét af følgende spørgsmål?
Så vil du højst sandsynligt have glæde af briller med DriveSafe glas.

• Oplever du dårligt syn i gråvejr eller mørke?
• Generes du af blænding fra modkørende biler, genskin fra våde veje el. lign.?
• Har du vanskeligt ved at fokusere, når blikket skifter mellem instrumentbrættet og vejen

ZEISS DriveSafe glas fås i både enkeltstyrke, flerstyrke og uden styrke.

Hør mere om ZEISS DriveSafe
Besøg os i butikken og hør mere om DriveSafe eller book en synsprøve på nytsyn.dk. Du kan også følge os på Facebook på Søren Frid Optique.