16. oktober 2021
christopher-gower-m_HRfLhgABo-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Find den rette computer til dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Find den rette computer til dig

Dette indhold er sponsoreret

Hvilken computer du skal vælge, afhænger af, hvad du skal bruge computeren til. Der er nogle computere, der er bedre til at kunne trække hård grafik og store downloads, hvor andre computere egner sig bedre til let surfing og brug af forskellige skriveprogrammer. Hvis man skal investere i en computer til gaming, afhænger den ydeevne der skal til, af hvilket spil, man ønsker at spille. Jo flere programmer man skal have åben samtidig og hvor meget disse programmer trækker, jo flere RAM skal man bruge. Har man en computer med kun 2 GB ram, kan man formentligt kun have ét program åbent ad gangen. Derfor vælger de fleste at få 8 GB ram eller derover.

Billig, god og refurbished computer

En refurbished computer er teknisk set bare en brugt computer, der er blevet istandsat. Istandsættelse indebærer, at alt data er blevet slettet og, at computeren er rengjort og renoveret. Det kan være en fordel at købe en brugt computer, hvis man ønsker at spare en del penge på elektronikken. Det er ikke et problem at finde en refurbished computer i god stand til meget gode penge.

Bærebar eller stationær computer

Hvis man vælger en stationær computer får man en computer med mere kraft og flere muligheder for at udskifte og opgradere komponenter. Økonomisk set kan det, i forhold til ydeevne, bedst betale sig at investere i en stationær computer, da man generelt får mere for pengene. Skal man derimod fragte sin computer frem og tilbage, skal man have fat i en bærbar computer. De fleste der køber en bærbar PC, benytter den til skole, studie eller arbejde, da den utvivlsomt er lettere at fragte end en stationær PC. Man kan finde meget lette bærebare computere, der gør det nemt at fragte den og have den med på farten.

Computer til skolebrug

Når man skal bruge en computer udelukkende til skolebrug, kan man med fordel vælge en bærebar computer. Langt de fleste bærebare computer har ydeevne nok til at kunne håndtere forskellige skriveprogrammer som eksempelvis Word og Powerpoint. Når man leder efter en god computer til skolebrug er RAM, processor og harddisk nogle af de vigtigste dele, som man skal kigge efter, når man skal vælge computer. Bruger man ikke sin computer til tung grafik og store downloads vil cirka 8 GB RAM være tilstrækkeligt.

Rejser du til udlandet i år?