20. april 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er du ikke den store bogorm? Så kan du leve af at få grønne fingre.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er du ikke den store bogorm? Så kan du leve af at få grønne fingre.

Ja, du læste rigtigt. Du kan nemlig sagtens leve af at få grønne fingre. Det er nemlig muligt at tage en gartner uddannelse. På den måde kan du arbejde med jord og natur, og samtidig blive klogere på en fantastisk verden, som kan åbne op for mange spændende muligheder i fremtiden.

Hvad er en gartner uddannelse?

Gartner uddannelsen er din vej til en fremtid fyldt med grønne omgivelser. Det er muligt at tage uddannelsen tre steder i Danmark. Odense, Roskilde og Beder. Uddannelsen giver dig mulighed for at fordybe gartnerfaget, uanset hvilken lyst du måtte have. Det gælder for dig, der vil arbejde med den skønneste blomster i hele verden, men også for dig, som gerne vil arbejde med større ting, såsom træer og den slags. Uddannelsen tager mellem 3 år og 11 måneder – 4 år og 5 måneder alt afhængig af, hvor du står i livet. Det er en uddannelse, hvor du bliver udfordret dagligt, og lærer at træffe de rigtige beslutninger. Undervejs bliver din uddannelse udvidet, således at du kommer i skolepraktik. Det er her, at du kommer til at opleve hvordan dagligdagen er ude i gartnerindustrien.

Hvor kan jeg arbejde som gartner?

Der er selvfølgelig altid mulighed for at blive selvstændig. Det er altid en mulighed. Men med en gartner uddannelse i rygsækken, vil du stå endnu bedre.
Udover det kan gartner uddannelse give dig forskellige muligheder.

Væksthusgartner
Planteskolegartner
Havecentergartner

Væksthusgartneren arbejder med store planter, og her vil man blive inddraget, når der skal planlægges produktion. Som væksthusgartner skal man med andre ord ikke blot ’plante’. Man er med i forskellige processer. Bl.a. salg, løbende tjek på planterne og den generelle produktion, således at produktet er, som det skal være. Ofte ses det også, at væksthusgartnere arbejder med de forskellige elinstallationer, som der måtte være i gartneriet.

Planteskolegartneren arbejder buske, træer og mindre planter. Her er man også med i de forskellige processer, og får tilmed et stort ansvar for at produktionen forløber, som den skal. En planteskolegartner tildeles derfor et stort ansvar, for at tingene går op i en højere enhed.

Havecentergartneren arbejder i havecentre eller på planteskoler. Det er anderledes end de to ovenstående veje, men i som havecentergartner er betjening og service en stor del af din dagligdag, da mødet med kunderne er en naturlig del af dagligdagen. Du får også et stort ansvar for indkøb af planter og blomster, som skal sælges i havecentret. Det er en anderledes dagligdag, men også en spændende og udfordrende én.

Fælles for alle tre grene af gartnerfaget er, at man arbejder med handel. Herunder markedsføring, indkøb og salg. Ja, generelt alle de ting, som har med virksomheden at gøre. Derfor er gartner uddannelsen ikke blot en vej til jord under neglene, men tværtimod giver gartner uddannelsen mange muligheder i gartner industrien, hvor der er uendelige muligheder fremadrettet.

Som nævnt tidligere i denne tekst kan man også blive selvstændig. Så går du med en drøm, om at åbne en blomsterbutik? – Så kunne gartner uddannelsen være det perfekte startskud til dette. Med uddannelsen får du alle de informationer og redskaber du skal bruge fremadrettet.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?