26. november 2020
Per Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Per Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny retning for Danmark - Mit Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny retning for Danmark - Mit Danmark

Jeg stiller op til Folketinget for Radikale Venstre i Storkreds Sjælland, fordi jeg gerne vil have en ny retning for Danmark.
Mit Danmark står sammen i solidaritet og efterlader ingen på perronen. Vi kæmper mod ulighed og passer på hinanden, når vi har det svært. Vi sender vores børn i skole med tillid til, at de får den samme gode uddannelse, uanset hvor i landet de bor. Vi fordeler goderne, så alle får de samme muligheder og den samme omsorg.

Mit Danmark er mangfoldigt, storsindet og rigt på fællesskaber. Fra gymnastikforeningen over andelsboligforeningen til kunstforeningen, vælgerforeningen og brugsforeningen, så er vores samfund gennemsyret af demokrati, ytringsfrihed, medbestemmelse og ligeværd.
I mit Danmark kan man selv vælge, hvilket tøj man har i sit klædeskab, om man vil have svinekød eller quinoa på tallerkenen, om man vil give hånd eller ej, og om man vil fejre jul eller ej. Danskhed defineres ikke af, hvor mange gange man har set Matador, eller hvorvidt man er til dansktop eller jazz. Danskhed defineres netop af friheden til at vælge og af muligheden for at vælge.

I mit Danmark kan man drikke vandet, vi henter op af jorden, uden at rense det. Vi er ikke bange for at tænke nyt og innovativt for fremtidens generationers skyld – også selvom det går ud over vores indgroede gamle vaner. Vi er vant til at finde fælles løsninger, så selvfølgelig kan vi også finde dem på klimaområdet.
Mit Danmark er fuld af ressourcer. Ikke den slags man hiver op af en mine, men den slags, der sidder mellem ørene på os alle. Den slags, der bringer innovation og nye løsninger på virkelighedens udfordringer. Den slags ressourcer, der kun kan lade sig gøre fordi vi har et af verdens bedste uddannelsessystemer.
Mit Danmark er ikke bange for resten af verden. Vi kan godt rumme både at være borgere i EU og i Danmark på én gang. Vi forstår, at selvom vi er få, så har vi stor indflydelse på verdens fremtid.
I mit Danmark skal vi ikke kigge nostalgisk tilbage mod en fortid, der kun eksisterer i vores fantasi. Vi skal fremad. Når vi stoler på styrken i de værdier vi har, så er der ikke grænser for, hvor langt vi kan nå.
I mit Danmark beslutter vi os for at stå sammen. Vi retter blikket og opmærksomheden mod de virkelige problemer vi har, i stedet for at lade frygten styre os og give ”de andre” skylden for alt, hvad der er galt. Vi møder hinandens blikke i stedet for at kigge væk. Vi kæmper ikke mod hinanden, men mod problemet. For kun sammen kommer vi fremad.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?