16. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor skal du ikke have dårlig samvittighed, når du bestiller take away

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor skal du ikke have dårlig samvittighed, når du bestiller take away

Artiklen er sponsoreret.

Vi kender det allesammen: Arbejdsdagen har været lang, det er snart tid til aftensmad, maven rumler - men overskuddet til at købe ind, ræse hjem, hakke, snitte, skære, stege, koge og til sidst vaske op, inden du kan slappe af, er nærmest ikke-eksisterende.

Take away-menuen på køleskabet lokker, men du mærker allerede et stik af dårlig samvittighed ved tanken. Det føler dig doven og underskudsramt, og hvad så med den kylling, som du tog op af fryseren i morges? Og bestilte du i øvrigt ikke også take away i sidste uge - og ugen før da?

Men faktisk behøver du ikke bokse med skyldfølelsen, blot fordi du en gang imellem vælger den nemme løsning og overlader madlavningen til andre. Der er nemlig flere gode grunde til at bestille take away, når energien svigter.

Du støtter lokalsamfundet

Lokale virksomhedsdrivende er rygraden i et ethvert lokalsamfund. Det er dem, der skaber liv, handel og aktivitet i bybilledet - og det gælder ikke mindst restauratørere og café-ejere. For mange spisesteder er indtjeningen fra take away en essentiel del af forretningens økonomi, da det f.eks. langt fra er alle mennesker, der har tid eller lyst til at gå ud og spise på en almindelig hverdag.

Hver gang du køber mad ud af huset, er du altså med til at støtte den lokale økonomi og bidrager til, at der også fremover er gode restauranter i dit nærområde. Når madbuddet igen banker på din dør, skal du derfor ikke føle dig skyldig - vær i stedet stolt over, at du er med til at holde hjulene i gang.

Madoplevelser fra hele verden

De fleste af os har tendens til at holde os til de retter, vi kender og elsker, når vi laver mad. Når klokken efterhånden er blevet kvart i fem og ungerne utålmodigt tripper ved siden af indkøbsvognen, kan det være rigtig svært at finde den gastronomiske eventyrlyst frem - og så står menuen pludselig på grøntsagslasagne igen.

Når du bestiller mad udefra, er det imidlertid meget lettere og mere ligetil at få udvidet din smagshorisont. Den tid, hvor grillmad eller pizza var de eneste valgmuligheder på take away-kortet, er nemlig for længst forbi. Nu om stunder vrimler det tværtimod med fristende tilbud fra verdenskøkkenet, til alle smagsløg.

Du får overskud til det vigtige

Hvornår har du sidst haft tid og energi til at hygge med ungerne, ægtefællen eller kæresten, når du kom hjem fra arbejde - eller bare til at nyde en stund for dig selv? Når du ikke skal bruge al din fritid i køkkenet, bliver det imidlertid straks nemmere at finde overskud til dét, der er vigtigt.

Derfor: Nyd din take away med god samvittighed - og velbekomme.

Synes du, at kommunen er der for dig?