19. april 2019
ur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske trends og design hitter i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske trends og design hitter i udlandet

Udlandet har efterhånden fået øjnene op for dansk design. Alt fra møbler, lamper og boligtilbehør til ure af dansk design sælger som aldrig før. Det er især den skandinaviske, minimalistiske stil, der har skabt stor interesse i lande som England, USA og flere steder i Asien.
Danske designermærker er for alvor i høj kurs. Det skyldes blandt andet, at dansk design er anerkendt for høj kvalitet og tidløst, stilrent og klassisk design. Og med de store danske mærker såsom Bang og Olufsen, Arne Jacobsen og Lego er Danmark for alvor blevet sat på verdenskortet.

Skagen urets store succes

Foruden dyre designermøbler mærker det danske urmærke Skagen ure også til den store internationale succes. Ejerne Henrik og Charlotte Jorst der stiftede firmaet i 1989, solgte i 2012 Skagen ure til de amerikanske ejere af mærket Fossil, der blandt andet også laver ure samt tasker og punge. Skagen ure blev solgt for ikke mindre end 225 millioner US dollars svarende til omkring 1,2 milliarder danske kroner.

Skagen ure er kendetegnet ved deres enkelte klassiske danske design samt høj kvalitet. Mærket er nu at finde i over 120 forskellige lande efter salget til de nye amerikanske ejere, og kan tilmed også findes i mange lufthavne verden over. Urene laves i et enkelt, tidløst design, og kommer i mange forskellige størrelser og modeller, så der findes i sandhed en model for enhver smag. Priserne på Skagen ure ligger på niveau med nogle af de andre store internationale mærker såsom Michael Kors og Casio, og derfor er Skagen ure også en værdig konkurrent på det internationale marked.

Firmaet er også begyndt at producere udgaver af de eftertragtede Smartwatches. Et Smartwatch er et ur med touch skærm, som man kender det fra sin mobiltelefon. Smartwatches har en række funktioner indbygget såsom hjerte-monitor, aktivitetsmåler, GPS, Google Pay og smartphone notifikationer. Dermed er disse Smartwatches en moderne og multifunktionel udgave af det klassiske armbåndsur, og kan konkurrere med blandt andet det kendte Apple Watch.

Skandinavisk stil er blevet trend

Det er ikke kun de danske designerure, der er på mode verden over. Danske designermøbler er også blevet meget eftertragtede i mange lande, og den skandinaviske indretningsstil er noget mange stræber efter, når hjemmet skal indrettes. Det kommer til dels af, at danske firmaer i stor stil er blevet rigtig gode til at markedsføre sig i udlandet. Blandt andet mærker som Arne Jacobsen, Georg Jensen, HAY og Ferm Living har været nævnt i udenlandske medier og på hjemmesider i sammenhæng med dansk design.

Ikke nok med det er skandinaviske tv-serier også blevet yderst populære i mange lande. Mange udenlandske seere er vilde med serier som Broen, Forbrydelsen og The Rain. Disse serier er også at finde på den amerikanske online streamingtjeneste Netflix, der har haft stor succes verden over.

Det danske ord ’hygge’ har også haft sin sejrsgang i internationale medier, hvor der er blevet skrevet flere artikler om konceptet at hygge sig på ægte dansk maner. I 2016 udkom hele ni internationale bøger om den danske hygge, og dermed kan hyggen tilføjes til den efterhånden lange liste over danske internationale trends.