16. juli 2020
urban-1031304_1920
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billigste andelsboliglån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billigste andelsboliglån

Sæt dit andelsboliglån i udbud og spar en mindre formue. Findbank.dk udbyder en gratis service, der hjælper danskere med at indhente tilbud fra flere banker for at finde det billigste andelsboliglån. Her kan du få lave renter på andelsboliglån, og via en andelsboliglån beregner kan du beregne dit andelsboliglån og dine muligheder.

Hvad er et andelsboliglån?

Andelsboliglån er et banklån, der skaber finansiel støtte til køb af en andelsbolig, hvor boligen stilles som sikkerhed for lånet. Der afdrages løbende på gælden af andelsboliglånet med en variabel rente. En variabel rente betyder, at din månedlige ydelse kan falde eller stige i perioder afhængig af renten. Det er dog også muligt at få en fast rente op til 10 år ad gangen. En fast rente er dog ofte dyrere end den variable rente, da der betales et tillæg til renten for øget sikkerhed. Renten på et andelsboliglån afhænger af størrelsen på lånet, og vurderes også på baggrund af den risiko banken vurderer dig som kunde. De typiske renteniveauer på andelsboliglån ligger på:

  • 2,5 % Meget lav rente
  • 2,75 % Meget lav til lav rente
  • 3,00 % Lav rente
  • 3,25 % Under middel rente
  • 3,50 % Middel rente
  • 3,75 % Middel til høj rente
  • 4,00 % Høj rente

Hvis din rente er over 3 %, risikerer du at snyde dig selv. Med en lavere rente reduceres din månedlige ydelse, hvilket i sidste ende munder ud i en billigere husleje. Renten varierer også fra bank til bank, og det er derfor vigtigt, at du undersøger bankernes individuelle rente inden investering i et andelsboliglån.

Find det billigste andelsboliglån

Udover at sammenligne bankernes renter på andelsboliglån kan der via en andelsboliglån beregner beregnes: Hvor meget du betaler for dit andelsboliglån; Hvor meget du kan købe andelsbolig for; Og hvad din ydelse på dit andelsboliglån bliver. Ud fra disse forskellige undersøgelser, vil du finde frem til det billigste andelsboliglån for dig. Når du sammenligner andelsboliglånene er det vigtigt, at se på ÅOP: årlige omkostninger i procent, som indeholder forskellige udgifter i forbindelse med lånet.

Du kan spare rigtig mange penge ved at skifte bank, men du skal være opmærksom på forskellige gebyre ved dette, heriblandt stempleafgift og tinglysningsgebyrer. Du skal derfor huske at modregne disse afgifter og gebyrer i besparelser før, du vurderer, om du skal skifte bank.

Det kan dog betale sig at skifte bank. Ifølge forbrugerrådet Tænk er der store forskelle i den danske banksektor. Dette betyder, at der er væsentlige penge at spare, hvis man som forbruger undersøger markedet nøje. Forbrugerrådet Tænk Penge lavede i august 2015 en undersøgelse af 29 forskellige banker og sparekasser, som viste, at en gennemsnitsfamilie kan spare omkring 30.000 kroner om året, hvis familien skifter fra den dyreste bank til den billigste. Undersøgelsen viste, at den typiske besparelse ligger mellem 8.000 kroner og 12.000 kroner årligt.

Findbank tilbyder at hjælpe brugerne med at finde disse besparelser ved andelsboliglån. Du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på hele din bankforretning, så du kan sammenligne tilbuddene og finde frem til det billigste andelsboliglån.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?