21. september 2019
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 4 gode råd til at vaske din hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4 gode råd til at vaske din hund

For mange mennesker er det at vaske ens hund ikke den bedste oplevelse i verden. Nedenfor kan du dog læse om nogle af de råd, som kan gøre badet til en større succes. Ønsker du at læse mere, kan du besøge Animigo.

Gør badet til noget hyggeligt

Nogle hunde bryder sig ikke om at blive vasket, hvilket ofte hænger sammen med, at de ikke bryder sig om vand generelt. Har man en hund, som ikke kan lide at blive vasket, så bør man forsøge at gøre badet til noget hyggeligt og rart for hunden. Samtidig er det vigtigt at badet er kontrolleret således, at hunden stoler på, at man for eksempel ikke skyller vand i øjnene eller ørene på den. Sørg for at belønne hunden med godbidder eller andet i badet, hvis den ikke så godt kan lide det. Det kan også være en god ide at medbringe hundens yndlingslegetøj, så den føler sig mere tryg.

Sørg for en behagelig temperatur

Akkurat ligesom når man selv tager et bad, er det også vigtigt at sørge for en behagelig temperatur på vandet, når man skal bade ens hund. Du vil opleve, at hunden rent faktisk ofte vil synes, at det er rart at komme i bad, hvis man sørger for at indstille temperaturen ordentligt. Er du i tvivl om, hvad den rigtige temperatur er, så test temperaturen på indersiden af din underarm inden, at du begynder at bade din hund.

Vælg den rette shampoo

Når man skal bade sin hund, er det altid en god ide at sørge for, at man benytter den rette shampoo. Man bør vælge en shampoo, som ikke virker udtørrende på din hunds hud. Det er ikke en god ide at benytte ens egen shampoo til at vaske ens hund med, da shampoo til mennesker ofte har en lavere PH-værdi, end shampooer til hunde bør have. Når man skal vælge shampoo til ens hund, bør man gå efter en shampoo med neutral surhedsgrad. Ofte vil det også være godt at vælge en hunde shampoomed plejende ingredienser såsom Aloe Vera, havre og shea butter.

Sørg for at tørre din hund grundigt

Når man er færdig med at vaske sin hund, er det vigtigt, at man også sørger for at tørre sin hund ordentligt. Dette gør sig særligt gældende, hvis hunden har meget lang pels. Hvis ens hund er våd i længere tid ad gangen, kan huden blive irriteret, hvilket kan gøre din hund mere modtagelig overfor bakterier og infektioner. Når du har vasket din hund, bør du derfor tørre den grundigt med et håndklæde. Det kan også være en rigtig god ide at benytte en hårtørrer på middelvarme til at tørre pelsen yderligere.