19. juli 2019
Kunst aarhus
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3 indendørsaktiviteter, du skal se på din ferie til Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3 indendørsaktiviteter, du skal se på din ferie til Aarhus

Aarhus er en by, der har meget at byde på både kulturelt, gastronomisk og historisk. Det kan derfor være svært at skabe sig et overblik, når man skal planlægge sin tur rundt at se byens seværdigheder. Derfor kommer her tre indendørs seværdigheder, som absolut er et besøg værd, hvis man skal på kulturel ´site seeing´ i smilets by.

Moesgaard:

Moesgaard museum (MOMU), der ved flere lejligheder har vundet internationale priser og hæder for blandt andet deres arkitektur, er absolut ”state of the art”, når det kommer til museer, forhistoriske fund og fortællinger.

Moesgård museum har en række permanente udstillinger, som fremviser fund og fortæller historier om oldtiden, middelalderen og etnografi, samt en række tidsbegrænsede udstillinger, der udskiftes i løbet af året.
Har du ikke været på Moesgård før, og har en forestilling om, at man skal være stille som en mus og have hænderne i lommerne, så man ikke kommer til at røre noget, når man går på museum, så kan man godt tro om igen! På Moesgård bliver alle sanser stimuleret, da man fra museets side decideret lægger op til, at man skal røre, se og føle sig igennem museumsoplevelsen.

Moesgård museum er et stort museum, hvorfor man med fordel kan dele besøget op, så man ser udstillingerne over to dage. Derfor vil det være oplagt at benytte sig af et af Århus’ fantastisk gode overnatningsmuligheder.

Find en af Århus’ fantastiske overnatningsmuligheder her

Dokk1:

Dokk1 er en biblioteksbygning på intet mindre end 60.000 km2. Bygningen udmærker sig ved at have vundet prisen som verdens bedste folkebibliotek hele to gange (2014 og 2016), hvorfor man må sige, at Dokk1 ikke er et bibliotek, som biblioteker er flest. De mange kvadratmeter er fordelt på flere plan, hvor man kan finde bibliotek, borgerservice, mødelokaler og en supermoderne p-kælder.

Dokk1 er lige så meget et kulturhus, som det er et bibliotek. Der er nemlig hver måned en lang række arrangementer, hvor man kan opleve alt fra koncerter til poesioplæsninger, børnearrangementer og Pokemon-klub. Så det er altid en god ide at se hvilke arrangementer, der er på biblioteket, hvis man frekventerer Århus i en kortere eller længere periode.

Street Food:

Når man skal rundt at se på Aarhus’ mange kulturelle tilbud, vil der komme et tidspunkt, hvor der skal ny benzin på rugbrødsmotoren, og her vil Aarhus Street Food være en oplagt mulighed. Den gamle garage, der ligger i forbindelse med busstationen, er spækket med alverdens kulinariske tilbud, så man kan være helt sikker på, at alle kan finde noget, de kan lide.

Garagen byder på over 30 forskellige madboder, hvor en del af konceptet er, at alle boder skal have minimum ét mættende måltid til 50 kr. Derudover, så er det en central del af køkkenerne i garagen, at de bruger friske råvare og at maden naturligvis er hjemmelavet.