6. maj 2021
mario-gogh-VBLHICVh-lI-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3 gode råd til at skabe et godt arbejdsmiljø i din virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3 gode råd til at skabe et godt arbejdsmiljø i din virksomhed

Et godt arbejdsmiljø spiller i dagens samfund en større rolle end det hidtil har gjort. Det handler ikke kun om at skulle overholde en række regler der gælder sikkerhed og rengøring, men også et klima hvor medarbejderne anses som én af de højeste prioriteringer. De bedste medarbejdere er i et konkurrencepræget erhvervsliv ikke længere nemme at finde, og derfor er emner som ‘headhunting’ eller ‘employer branding’ blevet mere og mere populære. Det er derfor blevet essentielt for virksomheder at skabe et godt arbejdsmiljø, der ikke kun skal bidrage til at de nuværende medarbejdere er glade og tilfredse, men også at potentielle nye medarbejdere har lysten til at blive en del af teamet. Men hvordan skaber man et godt og sundt arbejdsmiljø?

Arbejdspladsen skal se præsentabel ud

Uanset om du ejer en blomsterbutik, en restaurant, et firma med store kontorer eller noget helt andet, vil det først og fremmest være vigtigt at have styr på, at arbejdspladsen ser præsentabel ud. Selvfølgelig skal de basale forhold i forhold til rengøring være i orden, men dette kan ofte være svært at overholde - specielt i travle tider. Et godt alternativ er at hyre et rengøringsfirma. Et eksempel på det er CLEWA, der netop kan tage sig af den daglige rengøring. For at gøre lidt ekstra ud af det, kan du eventuel uddelegere arbejdsopgaver til bestemte medarbejdere, der sørger for at der står blomster på arbejdspladsen eller at der bliver pyntet op i højtiderne. Dette vil skabe en god og hyggelig stemning. På den måde vil medarbejderne ikke kun forbinde deres arbejde med en hård byrde, men vil også nyde stemningen.

Arrangementer og fester

Typisk vil et godt arbejdsklima også være karakteriseret ved et godt samarbejde blandt medarbejderne. Et godt samarbejde bidrager til en fælles vision om at opnå de arbejdsopgaver der nu måtte lægge foran én. Derfor er et godt samarbejde også en måde at skabe effektive arbejdsprocesser på. For at medarbejderne lærer at arbejde sammen, spiller det sociale en helt afgørende rolle. Dette kan styrkes ved at afholde fester eller fredagsbarer, hvor medarbejderne kommer tættere på hinanden og samtidig ser hinanden uden for arbejdsrammerne. Derudover kan du også overveje at planlægge og afholde arrangementer der omhandler teambuilding eller lignende. Dette sker ofte med professionelle, der forbereder en række opgaver som medarbejderne skal løse i fællesskab eller i mindre grupper. Ofte vil medarbejderne lære hinandens styrker og svagheder at kende, hvorefter de tilsammen skal hjælpe hinanden med at håndtere disse. Det er altså en optimal måde at skabe et godt socialt arbejdsmiljø på, hvilket medarbejdere i høj grad vil sætte pris på.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?