6. april 2020
Billede1-1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lån til ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lån til ferien

Er du gået i feriemode, eller sidder du lige nu og drømmer dig til varme og solrige destinationer på den anden side af jorden?

Ferie har sjældent været en billig fornøjelse – slet ikke, hvis det er ture til eksotiske destinationer eller lande med høje leveomkostninger. Derfor er det en god ide at spare op i rigtig god tid, så du og kæresten ikke skal spare på noget, når I endelig er kommet afsted. Men er der tale om en spontan tur med din kæreste eller ven, kan det være nødvendigt med et ferielån, hvis turen altså skal blive til noget.

Ligeledes er der også kommet en ny ferielov, hvilket har stor betydning for, hvordan du skal finansiere næste års ferie. Med den nye ferielov vil du nemlig kun have knap 3 ugers ferie til gode, hvor de resterende bliver sparet op i en fond. Skal du derfor låne til ferien, får du her nogle gode råd med på vejen.

Er du kommet i klemme af den nye ferielov?

Den 1. september 2020 indføres en ny ferielov, der betyder, at du kan få dine feriepenge/feriedage udbetalt hver måned i stedet for den nuværende model, hvor du først kan bruge feriepengene i det efterfølgende år.
Hvor den nye ferielov giver masser af fleksibilitet i 2020, hvor du har mulighed for at holde ferie hver måned, så kan overgangsperioden godt være en mindre hovedpine. Især hvis du ikke har optjent feriepenge i tidsrummet 1. januar 2019 til 31. august 2019, og hvis du for eksempel først er blevet ansat efter den 1. september 2019, kan du ikke få dine feriepenge udbetalt. Disse bliver nemlig indefrosset i en fond, Lønmodtagernes Feriemidler. Du skal derfor ansøge om et såkaldt ferieforskud.
Alternativt kan du optage et lån til ferien hos KreditNu, som tilbyder lån uden fast løbetid. Dermed får du mulighed for at tage på ferie med kæresten uden at bekymre dig, om der også er penge til at betale lånet tilbage måneden efter og til fornøjelser. Lån til ferien hos KreditNU.

Fordele og ulemper ved kviklån

Skal du låne penge til ferien er det selvsagt, at det også kommer med nogle ulemper. Først og fremmest skal du betale en rente af de penge, som du låner. Det skal du ikke, hvis du allerede har tjent pengene. Om end er der også bare en masse minder og oplevelser i vente, som hurtigt kan opveje den kortvarige gældsætning.
Husk at tænke dig grundigt, inden du låner til ferien
Inden du optager et kviklån til at finansiere din tur til Maldiverne, er det dog vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i de forskellige kviklånsudbydere og vælger et lån, som også passer til dig. Det er ikke nok at kigge på renten og ÅOP’en, hvis lånevilkåret også er, at du skal betale det fulde beløb tilbage måneden efter, hvis du ikke har råd til det. Så står du lige pludselig og skal optage et lån for at betale et lån tilbage – og så kan du risikere at ende i en grim gældsspiral.