24. januar 2019
Hørkram modtog fyrtårnsprisen for sin eksplosive vækst og sin evne til at give Sorø synlighed. Fra venstre er det Claus Bredvig, Preben Berg Kristensen og Lone W. Petersen. Borgmester Gert Jørgensen (K) overrakte prisen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Hørkram modtog fyrtårnsprisen for sin eksplosive vækst og sin evne til at give Sorø synlighed. Fra venstre er det Claus Bredvig, Preben Berg Kristensen og Lone W. Petersen. Borgmester Gert Jørgensen (K) overrakte prisen. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billedserie: Tre fyrtårne hædret ved nytårskur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billedserie: Tre fyrtårne hædret ved nytårskur
Sorø - 09. januar 2018 kl. 11:36
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 200 erhvervsfolk var mandag aften samlet på VKST til Sorø Erhvervsudviklingsråds nytårskur. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det var tre lokale fyrtårne, der blev hædret, da Sorø Erhvervsudviklingsråd mandag aften holdt nytårskur.

Erhvervsprisen blev vundet af den fremstormende virksomhed Hørkram Foodservice, mens event-prisen blev delt imellem Dianalund Grundlovsdag og Klassisk Køredag i Sorø.

- En af de virksomheder, der giver Sorø Kommune størst synlighed, er Hørkram Foodservice, sagde borgmester Gert Jørgensen, da han overrakte fyrtårnsprisen til Hørkram.

- Dels kan man se virksomheden, når man kører forbi Sorø, og dels har Hørkram lastbiler kørende på landevejene i store dele af døgnet. På få år har virksomheden skabt en række nye arbejdspladser og øget sit areal under tag fra 30.000 til 60.000 kvadratmeter. Og der er mere på vej.

Det var personalechef Lone W. Petersen, centerdirektør Claus Bredvig og viceadministrerende direktør Preben Berg Kristensen, der modtog prisen på virksomhedens vegne.

- Man bliver stolt over, at også andre har fået øje på det arbejde, man gør, sagde Preben Berg Kristensen.

- Vi arbejder meget med synlighed og har blandt andet sponsorater i flere fodboldklubber og i basketholdet Team Fog Næstved. 212 lastbiler kører hver dag på vejene enten fra afdelingen i Aarhus eller fra Sorø, og vi skabte i 2017 65 nye arbejdspladser i Sorø og 60 i Aarhus.

- Beliggenheden i Sorø passer os godt, fortsætter han.

- Vi ligger lige ved motorvejen, og det har ikke mindst betydning, når vi hver nat sender lastbiler fra Sorø til Aarhus og til Malmø.

Grundlovsdag i Dianalund er blevet regionens største med deltagelse af toppolitikere som eksempelvis Mette Frederiksen, Simon Emil Ammitzbøll, Pia Olsen Dyhr, Morten Østergaard, Søren Pape, Anders Samuelsen og Uffe Elbæk.

- Det har givet stor opmærksomhed, sagde formanden for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget, Rolf Clausen (V), da han overrakte prisen.

- Det har givet omtale viden om og indslag i både DR og TV2.

- Desværre har vi holdt arrangementet for sidste gang, lyder det fra grundlovsgruppens formand, Jørgen Mogensen.

- Efter etableringen af klatretårne ligger der nu to "jordpølser" på det område, vi benytter. Vi kan hverken opstille telte eller blokvogn, og vi har ikke kunnet blive enige med Dianalund Udviklingsråd om at få "jordpølserne" fjernet.

- Vi er kede af, at gruppen nu er stoppet, siger formanden for Dianalund Udviklingsråd, Louise Sjøberg.

- Det betyder, at vi skal have fundet en ny gruppe til at tage sig af det arrangement, for vi opgiver det naturligvis ikke. "Jordpølserne" er tænkt ind i projektet ved borgerhuset. Der kommer mere jord til, så derfor kan vi ikke bare fjerne det, der ligger.

- Arrangementet i 2018 bliver måske lidt alternativt i forhold til det, vi kender, men der skal etableres en ny scene i projektet, og den skal fremover danne rammen om eksempelvis grundlovsfesten.

Også Klassisk Køredag trækker mange mennesker fra hele Sjælland og måske også resten af landet. I 2017 gæstede således 10.000-15.000 veteranbildagen, der i 2018 får Olsen Banden som tema i og med, at banden fylder 50.

- Den havde jeg ikke lige set komme, erkender Steffen Beierholm, der sammen med Ea Stevns Matzon fra Sorø Museum og Ronnie Mogensen fra Torvets Bistro har stået for arrangementet i de senere år.

- Det er et dejligt skulderklap at få, og der er ingen tvivl om, at vi fortsætter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk