23. januar 2020
Borgmester Gert Jørgensen og eleven Emil Mastrup graver et symbolsk hul som tegn på, at Sorø Gymnastikefterskole nu bygger et opvisningscenter med 1.000 tilskuerpladser, fire undervisningslokaler, badefaciliteter, dansesal og springfaciliteter til 34 mio. kr. Klasselokalerne giver luft i en anden bygning til flere klasselokaler, så skolen kan rumme 210 elever - den sidste del koster ca. 3. mio. kr. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Gert Jørgensen og eleven Emil Mastrup graver et symbolsk hul som tegn på, at Sorø Gymnastikefterskole nu bygger et opvisningscenter med 1.000 tilskuerpladser, fire undervisningslokaler, badefaciliteter, dansesal og springfaciliteter til 34 mio. kr. Klasselokalerne giver luft i en anden bygning til flere klasselokaler, så skolen kan rumme 210 elever - den sidste del koster ca. 3. mio. kr. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Efterskole bygger opvisningscenter og udvider for 37 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Efterskole bygger opvisningscenter og udvider for 37 mio. kr.
Opdateret 04. oktober 2019 kl. 14:54
Sorø - 04. oktober 2019 kl. 14:38
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Gymnastikefterskole bygger nyt opvisningscenter og bliver med 210 elever Sjællands største af slagsen.

Et spadestik kan ikke gøre det, når der er tale om et projekt til i alt 37 mio. kr. Der må en hel gravemaskine til, men indsatsen fra borgmester Gert Jørgensen og eleven Emil Mastrup måtte hurtigt dækkes til igen, for dels skal det nye opvisningscenter ikke ligge lige der, hvor der blev gravet, og dels kommer byggetilladelsen reelt først i næste uge.

Men det er under alle omstændigheder noget af en mundfuld, Sorø Gymnastikefterskole tager.

I korte træk betyder projektet, at der skal bygges en opvisningshal med 1.000 tilskuerpladser, et møderum, fire klasselokaler, stor forhal, badefaciliteter, en dansesal samt indrettes to store trampoliner og to dobbelte springgrave. Klasselokalerne afløse lokaler i den ældre del af skolen. De lokaler bygges om til elevværelser, og så vokser skolen fra 187 til 210 elever.

- Og eleverne er indskrevet fra 2020, ligesom vi allerede nu har fuldt hus på det hold, der starter i 2021, fortæller forstander Karsten Haim, der også kan glæde sig over, at skolen i søndags til »Efterskolernes Dag« fik besøg af dobbelt så mange, som der plejer at komme.

Det er firmaet A/S Dansk Hal med Kenneth Brodersen som projektleder, der vandt entreprisen. Firmaet, der også byggede skolens springcenter, har ligeledes tegnet projektet.

Hallen er den første, der bygges decideret til gymnastik og dans. Der er ingen streger på gulvet, og i modsætning til andre store haller i området, er der ikke tale om en arena.

- Med den udformning får vi en hal, der er målrettet dans og gymnastik, siger afdelingsleder Rasmus Fouirnaies Vinther Sinding til DAGBLADET og Sjællandske.

- Boldspil ser du bedst i en arena, mens dansk og gymnastik er bedst, hvis der er en klar præsentation i forhold til publikum. Det betyder også, at vi kan bruge væggen bagved til at lave film eller grafiske udtryk, der forstærker oplevelsen for publikum. Lyd og lys bliver i øvrigt også skræddersyet til gymnastik og dans.

Projektet, der lægger 3.125 kvadratmeter til de 8.634, skolen rummer i forvejen, skal stå færdigt 1. juli 2020.

- Men den store indvielsesfest holder vi først i november 2020, fortæller Rasmus Sinding.

- Vi vil lige give de nye elever, der begynder i august, en chance for at træne, så de har et godt show at vise. I november har vi hidtil holdt vores »On The Move« event med deltagelse af andre efterskoler i Spar Nord Arena i Slagelse. Det flytter vi nu hjem, og vores håb er, at vi fremover vil bliver et kraft- og samlingscenter for gymnastik og dans. Vigtigt er det også, at centret ikke kun opføres for elevernes skyld. De er selvfølgelig vigtige, men udlejning er i de senere år blevet en større og større del af skolens drift, ligesom vi gerne vil blive en større del af lokalsamfundet.

- Der kan holdes store arrangementer som konkurrencer, teaterforestillinger og koncerter i opvisningscentret, fortsætter han.

Første spadestik på gymnastikefterskolen

- I forvejen har vi åbne træninger i springcentret, når der er ferier, ligesom vi er værter for camps. En række foreninger lejer sig også ind hos os.

Sorø Gymnastikefterskole springer i øvrigt nu i samarbejde med Frederiksberg Lokalråd ud med en idé om at skabe en stiforbindelse mellem skolen og Frederiksberg Skole. Afstanden i fugleflugtslinje er kun 1,7 km, og en sti vil kunne skille de bløde trafikanter fra biltrafikken.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk