16. januar 2019
Mikkeline Maria Frøslev spiller Alice, der synes, det er kedeligt at være sød, og som gerne vil være kendt. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Mikkeline Maria Frøslev spiller Alice, der synes, det er kedeligt at være sød, og som gerne vil være kendt. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Alice - udfordrende og imponerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Alice - udfordrende og imponerende
Sorø - 23. april 2018 kl. 21:04
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Musiske Skole fejrer 40 års fødselsdag med en dristig nyfortolkning af eventyret om Alice i Eventyrland. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det er Alice i Eventyrland - og så er det alligevel ikke. Inspirationen er klar og erkendt - men handlingen i Sorø Musiske Skoles jubilæumsforestilling »Alice« er flyttet fra 1862 til 2018. Og så får den med iPhone, sociale medier, selfies, gaming, adventure ferier, reality »stjerner«, mærketøj og andre mærkevarer, ambitionen om at blive berømt og meget af det andet fra den moderne verden. Hvordan det var i 1862, skal være usagt, men i 2018 må Alice selv finde den vej, hun skal gå, og den vej, hun vælger at begive sig ud på, er fyldt med sælsomme oplevelser, forskellige påvirkninger og input, der giver anledning til eftertænksomhed.

Stykket er skrevet af Annette Ludvigsen, der også er instruktør. Musikken er komponeret af Nikolaj Wolf, Bonnie Denise Christensen, Claus Rothe, Kirstine Sand, Rasmus Kjær og Simon Rabenhøj. Laura Bogstad er mester for den flotte scenografi og kostumerne, og skoleleder Peter Mensink er produktionsleder.

Nævnes bør det også, at Morten Dreyer Nielsen er orkesterets dirigent, mens Solvor Østvang leder koret. Maria Kildegaard er koreograf, Eva Varming Sørensen har instrueret dansebørnene, og Henrik Nørregaard står for teknikken.

Mange flere burde nævnes - men her må der henvises til forestillingens program.

Og så til det vigtigste: De 135 børn og unge, der medvirker plus de 40, der har arbejdet med scenografi og animation.

I hovedrollerne ses Mikkeline Maria Frøslev som Alice og Caroline Bramsen som dronningen, og undervejs møder både Alice og publikum ormen, katten, musen, mariehønen, bladlusen, hattemageren, padden, nøglerne, dommeren og anklageren.

Lad det være sagt med det samme: Publikum bliver udfordret i stykket, så hvis man drømmer om at tage en »aftenslapper«, er det bedre at blive hjemme. Til gengæld skal man dukke op, hvis man vil imponeres over at se 175 børn og unges præstationer gå op i en højere enhed, hvis man vil se fint og stilsikkert skuespil, opleve stærke solister, et velspillende orkester, et velklingende kor og en scenografi, der pirrer fantasien. Ikke mindst når man tager de udøvendes alder i betragtning, er niveauet højt.

Sorø Musiske Skole spiller »Alice« i Sorø Hallen tirsdag og onsdag fra kl. 19.00.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk