13. juni 2021
Under vandet stempler benene løs for at holde hoved og skudarm fri af vandet. Vandpolo er ikke så ligetil endda. Foto: Lene Berthelsen
gallery icon

Se billedserie

Under vandet stempler benene løs for at holde hoved og skudarm fri af vandet. Vandpolo er ikke så ligetil endda. Foto: Lene Berthelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandhunde boltrede sig - men hvor er alle de andre børn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vandhunde boltrede sig - men hvor er alle de andre børn?
Sorø - 16. juli 2020 kl. 18:57
Af Lene Berthelsen

Vejret var bedre end sit rygte onsdag. Det var lunt, og solen tittede med jævne mellemrum frem.

Så der var al mulig grund til at have lagt vejen forbi Friluftsbadet i Ruds Vedby, da Ruds Vedby Svømmeklub inviterede til gratis vandpolo som led i årets udvidede sommerferie-aktiviteter.

Men som det var, var kun en halv snes børn mødt frem. De havde det til gengæld sjovt og blev meget klogere på spillet, der stiller store krav til at kunne træde vande, mens skudarmen bliver kørt i stilling.

Hjemmevant med sporten

Friluftsbadets livredder William Skøn Jensen var den ihærdige og kyndige instruktør. Han spiller selv på Slagelse Svømmeklubs vandpolo-herrehold.

Børnene øvede sig i at aflevere bolden til hinanden, de fik instruktioner i teknik, og de fik skudt på mål. Varm kakao og kage var der også til lige at få tanket op på.

13-årige Lauge Thomsen var hjemmevant i bassinet, for han går allerede til vandpolo i Slagelse og har gjort det et år:

- For mig er det udfordrende ved spillet at være i stand til at bevare overblikket. Jeg synes ikke, at det er svært at træde vande eller holde sig i gang under spillet, siger Lauge Thomsen.

Hellere ren svømning

12-årige Madeline Pedersen fra Dianalund har prøvet at spille vandpolo en enkelt gang før for flere år siden.

- Jeg synes, at det er sjovt at prøve. Man skal virkelig holde sig i gang, og det kræver også sit at ramme målet.

Madeline Pedersen kender Friluftsbadet godt, for hun går til forvejen i svømning, og hvis hun skal vælge, foretrækker hun almindelig svømning:

- Ja, det er nok mere mig. Jeg kan bedre lide at svømme baner.

God plads

Der må være 50 i bassinet ad gangen i Friluftsbadet i Ruds Vedby. Halvt så mange som normalt på grund af corona-restriktioner.

Men selv med det reducerede antal har der indtil videre været rigelig med plads til at tage svømmetag og også rigelig med plads til at pjaske i babybassin eller ligge og dase i græsset.

For selv om det er gratis, og selv om der har været gratis bustransport til nogle særlige svømmecamps, så er det ikke væltet ind med oplevelses-sultne børn og unge - tværtimod. Faktisk har svømmeklubben selv måttet gøre et aktivt arbejde for at få bare nogle få børn til at komme.

Undren over fravær

Det undrer Heidi Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Ruds Vedby Svømmeklub og aktiv frivillig, når der er sommerferie-aktiviteter i Friluftsbadet:

- Hvor er alle børnene henne, og hvad laver de? Mange sidder i mange timer ved en computer. De ville have godt af at komme ud og røre sig lidt og møde andre børn og unge. Det er ærgerligt, at det er sådan, siger Heidi Rasmussen.

Det er nærmest kun, hvis der er hedebølge, at folk tropper op: - Men sådan en dag som i dag (onsdag, red.) er her jo ikke koldt. Men det skal man udenfor for at opleve. Der er så mange gode tilbud til børn i sommerferien - og i år endnu mere, oven i købet med gratis buskørsel til nogle af tingene - jeg forstår simpelthen ikke, at ikke flere benytter sig af det. Og når vi frivillige bruger tid og kræfter på arrangementerne, er det da også noget sjovere, hvis det vrimler med liv.

Nye muligheder

Vandpolo-campen var kun onsdag og torsdag, men der er flere andre muligheder for at afprøve friluftsbadet, der modsat de fleste andre svømmebassiner ikke er fuld af klor, men bliver biologisk renset.

Den 21. og 22. juli og igen den 27. og 28. er der svømmecamp'en »Water Days« i Friluftsbadet. Alle dage kl. 9.00-13.00. Det er ganske gratis, og man kan melde sig til via hjemmesiden www.sommerisoroe.dk. Til svømmecamps'ene er der også gratis bustransport til og fra friluftsbadet. Køreplanen kan ses på sommerisoroe.dk.

Derudover er der gratis entré til friluftsbadet på alle hverdage for børn og unge op til 18 år. I weekenden koster det 25 kr.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk