19. maj 2019
Stenlilehallen er bygget i 1975. De store limtræsbjælker, der ses indvendigt i hallen (foto) var lige fra starten underdimensionerede. Foto: Mikael Borre
gallery icon

Se billedserie

Stenlilehallen er bygget i 1975. De store limtræsbjælker, der ses indvendigt i hallen (foto) var lige fra starten underdimensionerede. Foto: Mikael Borre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usikker hal: Byggesjusk og oversavede bjælker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usikker hal: Byggesjusk og oversavede bjælker
Opdateret 15. december 2018 kl. 11:33
Sorø - 15. december 2018 kl. 09:04
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligere tiders byggesjusk er årsag til, at Stenlillehallen i øjeblikket er blevet så sårbar, at den ikke er sikker at anvende i kraftigt blæsevejr. Det viser den rapport, som Sorø Kommune netop har fået udarbejdet omkring hal-problematikken.

arrow Læs også: Revnet hal snart klar i alt vejr

Allerede ved opførelsen af hallen i 1975 gik det galt. De store limtræsbjælker i hallen er underdimensionerede. En oplysning, som den daværende Stenlille Kommune i øvrigt blev gjort opmærksom på helt tilbage i 1985, oplyser borgmester Gert Jørgensen (K) til Dagbladet og Sjællandske.

I dag kan man ikke gå tilbage til det firma, der byggede hallen, for det er gået konkurs.

Dertil kommer, at det gik galt, da der i 1980'erne skulle sættes nogle vinduer ind i halbygningen. De steder, vinduerne blev placeret, blev nogle bærende jernbjælker i murværket ganske enkelt savet over.

Alt i alt er hele halkonstruktionen gjort meget sårbar, men det bliver der nu gjort noget ved. I to etaper. Første etape går i gang allerede efter nytår. Her vil de bærende bjælker igen blive gjort bæredygtige, og hallens vindafstivning bliver forstærket.

- Derefter vil hallen igen kunne bruges uafhængigt af vejr, siger Gert Jørgensen og tilføjer, at der vil blive holdt øje med bygningen:

- Skulle der opstå nye revner efter, at den første udbedring har fundet sted, skrider vi naturligvis ind.

På længere sigt skal der en større renovering af hallen til.

- Vi skal sikre os, at vi ikke havner i samme situation igen. Dertil kommer, at isoleringen i hallen ikke lever op til nutidens krav. Hallen skal gøres mere energivenlig, siger Gert Jørgensen.

Det arbejde, der bliver gjort på hallen her efter nytår vil alt i alt koste godt en mio. kr. Penge, der bliver taget fra en pulje til uforudsete udgifter, som byrådet har afsat.

Det mere omfattende renoverings-arbejde på hallen vil blive en del af budgetforhandlinger for budget 2020. Og den opgave forventes at koste minimum otte gange så meget.

Når den første etape går i gang efter nytår, vil arbejdet så vidt muligt blive foretaget, så hallen kan være mest muligt åben for brugerne undervejs.

Arbejdet forventes at tage omkring fire uger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk