19. marts 2019
Mogens Schwensen vil ikke kommentere afskedigelsen. Foto: Hans-Jørgen Johansen.
gallery icon

Se billedserie

Mogens Schwensen vil ikke kommentere afskedigelsen. Foto: Hans-Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung Sorø: Vi har råbt vagt i gevær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung Sorø: Vi har råbt vagt i gevær
Opdateret 05. juli 2018 kl. 16:32
Sorø - 05. juli 2018 kl. 16:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formand for Ung Sorø, Kristian Egebæk Mortensen, er ikke enig i leder-fyring. Det skriver DAGVBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Mogens Schwensen bliver ofret i ny Ung Sorø-struktur

- Vi har aldrig haft noget at udsætte på Mogens Schwensens arbejde, siger formanden for Ung Sorø, Kristian Egebæk Mortensen.

- Vi har også allerede i efteråret 2017 gjort forvaltningen opmærksom på, at der ville opstå økonomiske problemer, hvis der ikke blev grebet ind. Havde man handlet dengang, kunne vi have afviklet Katrinelystgården meget mere nænsomt og uden det store underskud. Vi har spillet med helt åbne kort. Vi har ikke foretaget os noget, der ikke er blevet nikket til i forvaltningen, men vi blev hele tiden holdt hen. Derfor ser jeg afskedigelsen af Mogens Schwensen en regulær ofring.

Kristian Egebæk Mortensen mener, at en del af problemet i Katrinelystgårdens økonomi også kan henføres til den økonomiske forvaltning på rådhuset.

- Der er begået procedurefejl, og der har ikke været styr på tingene eller reglerne. I Ung Sorø holder vi aldrig holdt gang i noget, der ikke er behov for, siger han.

- Strukturændringen er vi meget betænkelige ved, og jeg er ikke sikker på, at de planlagte ændringer og besparelser bliver en fordel for Sorø Kommunes unge. Eksempelvis via SSP-arbejdet har vi netop kunnet tage fat i problemerne på et relativt tidligt tidspunkt. Vi har også kunnet lave kombinations-stillinger og arbejde på tværs, så resurserne blev udnyttet bedst muligt. Jeg frygter, at det i en ny struktur med en skarp opdeling vil blive dyrere. Ung Sorø har været billig og effektiv. Nu frygter jeg, at vi bare skal være ungdomsskole og klub. Det er en trist udvikling for de unge i Sorø.

Kristian Egebæk Mortensen kan heller ikke forlade mistanken om, at Mogens Schwensen er blevet ofret i et politisk slagsmål, hvor Schwensen ikke har haft støtte i Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Sidstnævnte er godt nok samarbejdspartner med de konservative, som Schwensen repræsenterer i byrådet, men der har som bekendt været en diskussion om, hvorvidt kommunen på betænkelig vis tjente penge på flygtninge.

Mogens Schwensen selv har ikke mange kommentarer til situationen.

- Nu skal vi forhandle om vilkårene for en fratrædelse, siger han.

- Når man er leder, har man - uanset hvem der har gjort hvad - i sidste ende altid ansvaret, så der er ingen tvivl om, at det er mit ansvar.

- Derfor kan man jo godt være uenig i konsekvensen?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Heller ikke den nye struktur ønsker Mogens Schwensen at udtale sig om. Han henviser til Henrik Madsen og Kristian Egebæk Mortensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk